Adviseur ruimtelijke plannen gezocht

| 7 december 2018

Waterschap Aa en Maas: overheidsorganisatie van het jaar 2018!

Adviseur ruimtelijke plannen gezocht

Ben jij toe aan een stap in je loopbaan op een inspirerende werkplek? Zoek jij graag de samenwerking met collega’s en partners in jouw werkgebied? Dan kun jij één van onze nieuwe collega’s zijn, want we zoeken een Planadviseur!

plaatsingsdatum: 4 december 2018
sluitingsdatum: 21 december 2018
functiegroep: Adviseur
opleidingsniveau: HBO
contracttype: Onbepaalde tijd

Waar doe je dat?
Je gaat werken bij team Planadvies binnen de afdeling Planadvies & Vergunningen van waterschap Aa en Maas. Het team werkt aan een professionele, toekomstbestendige taakuitvoering. We werken daarbij  steeds meer van buiten naar binnen en dus in samenwerking met onze partners om de waterdoelen zo optimaal mogelijk te realiseren, waarbij alle belangen goed worden afgewogen. Dit vraagt van jou om verder te kijken dan alleen wat voor waterschap Aa en Maas belangrijk is, om zo tot het beste resultaat te komen voor (het waterbelang in) onze omgeving.

Functieomschrijving
De rol van Planadviseur is, onder invloed van de gevolgen van de komst van de Omgevingswet en veranderende dienstverlening, behoorlijk in ontwikkeling. De toekomstige taken laten zich grofweg in 2 belangrijke lijnen indelen:

  1. regie en advies in het proces tot beïnvloeding bij totstandkoming van Omgevingsvisies van gemeenten en provincie;
  2. regie en advies in het proces van ruimtelijke omgevingsplannen tot en met legalisatie van realisatie van concrete projecten.

Deze ontwikkeling gaan we aan terwijl momenteel het adviseren bij ruimtelijke plannen door middel van de watertoets de kern is van de taak. Kortom, een hele (mooie) uitdaging!

Als planadviseur ben je nu en in de toekomst ervoor verantwoordelijk dat het waterbelang expliciet en op evenwichtige wijze wordt meegenomen bij nieuwe ontwikkelingen in ons werkgebied. Dit doe je onder meer door het opstellen van adviezen over ruimtelijke plannen. Je stemt daarbij af met gemeenten en initiatiefnemers. Je vertaalt het waterschapbeleid in je adviezen en vertegenwoordigt het waterschap in diverse overleggen. Je reageert bij voorkeur in het voortraject of anders in de vorm van een formele zienswijze (in voorkomende gevallen stel je beroep in tegen een vastgesteld bestemmingsplan). Hiermee voorkom je onder andere dat in vergunningverleningstrajecten onmogelijkheden ontstaan. Daarnaast ondersteun en adviseer je het bestuur van het waterschap over ruimtelijke ontwikkelingen in relatie tot haar doelstellingen. Samen met collega-adviseurs ben je aanspreekpunt en verantwoordelijk voor een deel van ons werkgebied.

Wij zoeken iemand die verbinding maakt. Intern met vak- en gebiedsspecialisten en de collega’s van vergunningverlening. Extern vooral met mede-overheden en initiatiefnemers. Daarnaast speel je proactief in op de ontwikkelingen in je vakgebied.

Wat vragen wij van jou?
Van onze nieuwe collega vragen wij:

  • Dat je pro-actief, verbindend, ondernemend en resultaatgericht bent. Je weet de verbinding te leggen met onze partners en met je collega’s. Je hebt gevoel voor timing, affiniteit met de leefomgeving en inrichting van het landelijk gebied.
  • Dat je de waterdoelen weet te verbinden aan concrete plannen; je hebt daarom affiniteit met diverse aspecten rondom de openbare ruimte (ruimtelijke ordening, bestemmingsplannen, klimaatadaptatie, duurzaamheid etc.), milieu en met vergunningverlening.
  • Dat je bekend bent met of in ieder geval bovengemiddeld geïnteresseerd bent in de verschillende procedures in de ruimtelijke ordening en vergunningverlening en de stand van zaken met betrekking tot de nieuwe omgevingswet.
  • Dat je beschikt over een relevante opleiding op tenminste HBO niveau (bijvoorbeeld op het gebied van planologie, milieukunde, ruimtelijke ordening of bestuursrecht).
  • Dat je goede communicatieve en sociale vaardigheden hebt, gericht bent op samenwerking en actief kennis deelt.
  • Dat je flexibel, klantgericht bent en inzicht en gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen hebt.
  • Ervaring in de functie en/of ervaring bij een (gemeentelijke) overheid is een pré.

Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto jaarsalaris, inclusief Individueel Keuzebudget (IKB), maximaal € 60.620,- bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 10 van de salarisschalen waterschapspersoneel).
Het IKB  is een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris en kun  je gebruiken voor het kiezen van een aantal arbeidsvoorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of ervoor kiezen dit bedrag uit te laten betalen.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo ontvang je een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werkverkeer en hebben wij een solide pensioenregeling.

Omdat wij persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit belangrijk vinden, krijg je een  Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 5.000,- per vijf jaar.

Contactinformatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Hans van Bijnen (Afdelingshoofd Planadvies en Vergunningen), telefoonnr. 073 6156883.

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je sollicitatiebrief en CV uiterlijk 20 december a.s. naar Waterschap Aa en Maas. Dit kan via deze link.

 

Voor de veiligheid van waterschap Aa en Maas, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.