Provincie Noord-Holland
Beleidsadviseur Economie

| 24 september 2019

Beleidsadviseur Economie
Haarlem, 32-36 uur per week
Vacaturenummer: BEL-REE-3312-3


De organisatie:
Blijft er genoeg ruimte voor bedrijven met de oprukkende woningbouw? Hoe zorgen we voor sterke winkelgebieden, terwijl de handel op internet voor meer leegstand zorgt? De energietransitie en overgang naar circulaire economie vragen om ruimtelijke aanpassingen op werklocaties, maar welke precies en in welke omvang?

Deze en andere vragen komen aan de orde in onze advisering aan het provinciaal bestuur en we horen graag jouw ideeën hierover. Naast deze brede inbreng liggen er specifieke uitdagingen. Zoals bepalen of het geplande aanbod aan bedrijventerreinen in Noord-Holland-Noord nog voldoet aan de vraag en meedenken over de ruimtelijk-economische ontwikkeling van Schiphol. In ons team werken we aan de ruimtelijke planning, de programmering en het toekomstbestendig maken van detailhandel, bedrijventerreinen, kantoorlocaties en verblijfsrecreatie.

Specifieke projecten voor duurzaamheid en circulaire transitie kunnen komen uit de beleidsagenda Energietransitie en de Actieagenda circulaire economie.

Achtergrond:
Binnen de provincie is de directie Beleid verantwoordelijk voor alle beleidsontwikkeling bij de provincie, van economie en cultuur tot en met infrastructuur en grondbeleid. De directie werkt integraal en project- en programmamatig om tot een goede belangenafweging en advisering voor het College van Gedeputeerde Staten (GS) te komen. De cultuur en werkwijze is innovatief, risiconemend en oplossingsgericht. De medewerkers van Beleid kenmerken zich door een flexibele instelling en zijn op diverse vakgebieden inzetbaar. Als Senior Beleidsadviseur Regionale Economie maak je deel uit van het team Werklocatie van de beleidssector Regionale Economie & Erfgoed.

Aantal uur:
Minimaal 32, maximaal 36.

Functie-inhoud:
Als Beleidsadviseur Economie werk je aan een aantal beleidsdossiers die tot de kerntaken van de provincie behoren: ruimte voor economische activiteiten. Je adviseert bijvoorbeeld over de ruimtelijk-economische ontwikkeling van/bij Schiphol en bent lid van het Schipholteam. Andere projecten waar je aan bijdraagt zijn de ontwikkeling van OV-knooppunten en de behoefteraming van bedrijventerreinen in Noord-Holland-Noord. Specifieke projecten voor duurzaamheid en circulaire transitie kunnen komen uit de Beleidsagenda energietransitie en de Actieagenda circulaire economie. Je werkt zelfstandig en in projecten, waar je wisselende rollen vervult, van accounthouder tot projectleider. Vanuit je kennis en ervaring zie je de verbanden tussen beleidsonderwerpen en weet je de verbinding tussen actuele dossiers te maken, zowel binnen als buiten de provincie. Je levert op deze manier een belangrijke bijdrage aan de beleidsontwikkeling en -uitvoering voor het ruimtelijk-economische beleid van de provincie.

Functie-eisen:

  • Hbo– of woEconomie, Bedrijfskunde, Ruimtelijke Planologie of vergelijkbare werkervaring op dit gebied.
  • Visie op ruimtelijkeconomische ontwikkeling en transitie.
  • Kennis van de economische structuur in Noord-Holland is een pre.
  • Ruime ervaring op het gebied van beleidsadvisering en –ontwikkeling.
  • Ervaring met politiekbestuurlijke netwerken.
  • Logisch en systematisch kunnen denken en schrijven.
  • Gericht op samenwerking en het creëren van kansen.


Salaris:
Afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3841,- en maximaal € 5487,-.

De provincie Noord-Holland biedt je een inspirerende werkomgeving, waar veel ruimte is voor innovatie en persoonlijke ontwikkeling. Wil je fulltime werken (36 uur per week) of misschien minder? Dat is bespreekbaar. Ons kantoor is gevestigd in het centrum van Haarlem.

De provincie Noord-Holland biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een Individueel Keuze Budget van circa 22 procent van het bruto jaarsalaris. Je beschikt zelf over dit budget en kunt keuzes maken op gebied van verlofuren en geld. Je bepaalt zelf wanneer je welk deel ervan laat uitbetalen, bovenop je maandelijkse salaris.

Bijzonderheden:
Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Deze vacature heeft geen sluitingsdatum.

Informatie:
Over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Annelies Maas-van ’t Hof , sectormanager Regionale Economie en Erfgoed, tel. 023-514-4749.
Voor vragen over de procedure kun je terecht bij de Servicedesk info personeel, tel. 023-514-5606.

Reageren:
Solliciteren kan via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.