Gemeente Ermelo
Beleidsadviseur | fysieke leefomgeving

| 2 juli 2020

20 tot 32 uur | Ermelo

Wij zoeken een beleidsadviseur fysieke leefomgeving met aandachtsgebied milieu en natuurwaarden voor 20 uur per week. Indien je ook beschikbaar bent voor de overige 12 uur per week, word je ingezet voor reguliere taken op het terrein van ruimtelijke ordening.

Geef je ambitie de ruimte in Ermelo!

Lijkt het jou ook fijn om te werken in een ambitieuze organisatie met korte lijntjes en veel ruimte om zelf je werk te organiseren? In Ermelo krijg je veel vertrouwen, veel verantwoordelijkheid en veel speelruimte!

Bij ons staat het gesprek van mens tot mens centraal. Samen bepalen we wie welke klus oppakt. Het werkplezier is groot. Spreekt jou dit ook aan? Dan zoeken wij jou! Nieuwsgierig? Onze gemeentesecretaris vertelt er meer over in het filmpje: Ermelo op expeditie.

Hier ga je werken

Onze gemeente
Ermelo is een prachtige gemeente op de Veluwe met zo’n 27.000 inwoners. Met de bossen en heidevelden van de Veluwe als voortuin en strand Horst in de achtertuin is Ermelo een geweldige plek om te wonen, te werken en te verblijven.  Ermelo is een echt “zorgdorp”; op de diverse prachtige landgoederen zijn grote zorginstellingen gevestigd. Met de Generaal Spoor- en de Jan van Schaffelaarkazerne is Ermelo ook een flinke legerplaats. Met bijna 100 campings en bungalowparken is Ermelo daarnaast ook een echte toeristenplaats; in de zomer verdubbelt het aantal mensen dat in Ermelo verblijft tot zo’n 50.000.

Meer weten over de gemeente Ermelo? Ga naar www.ermelo.nl

Onze missie
Uitstekende dienstverlening aan en samenwerking met onze inwoners en ons bestuur, is leidend voor alles wat wij doen. Ermelo blijft zich onderscheiden als een gemeente waar het beter wonen, werken en verblijven is.

Onze organisatie
De ambtelijke organisatie van de gemeente Ermelo ontwikkelt zich tot een wendbare netwerkorganisatie, waarin bevlogen mensen flexibel samenwerken rondom voortdurend wisselende maatschappelijke en bestuurlijke opgaven. Onze netwerkorganisatie stelt mensen (inwoners én medewerkers) en hun onderlinge relaties en interactie centraal en ontdoet zich van overbodige procedures, afspraken, systemen en structuren. Daarom hebben we de hiërarchische lijnorganisatie (“het harkje”) losgelaten. Er zijn geen afdelingen en teams en ook geen leidinggevenden meer. Er zijn nog slechts 2 grootheden: mensen en werk.

Wij doen ons werk vanuit de volgende kernwaarden: Samen, Bevlogen, Betrouwbaar en Wendbaar.

Dit ga je doen
Ermelo werkt aan verschillende gebiedsontwikkelingen en er zijn flinke ambities op het terrein van wonen, milieu, economie, onderwijs, leefbaarheid, welzijn en zorg, recreatie, duurzaamheid, mobiliteit. Bij veel van deze ontwikkelingen spelen milieuvraagstukken een belangrijke rol. Bovendien treedt in 2022 de Omgevingswet in werking. Met deze wet wordt de strategische ontwikkeling van de fysieke leefomgeving één integrale afweging.

Als beleidsadviseur fysieke leefomgeving vertaal je de doelstellingen van het bestuur en de samenleving in concreet beleid en brengt deze in bij gebiedsontwikkelingsprojecten. Je volgt hiervoor relevante ontwikkelingen op milieugebied, adviseert het bestuur over hoe om te gaan met milieuaspecten in gebiedsontwikkelingen zoals natuur (o.a. stikstof), bodem (o.a. pfas), geluid, luchtkwaliteit, geur, water en  externe veiligheid. Je zoekt verbinding en samenwerking met alle andere betrokken beleidsadviseurs, projectleiders en partners uit de samenleving. Je hebt een belangrijke rol in het samen maken van de juiste integrale belangenafweging. Als beleidsadviseur fysieke leefomgeving zorg je ervoor dat de milieu- en natuurwaarden een goede plek krijgen in de Omgevingsvisie en het Omgevingsplan. Ook beoordeel je (de haalbaarheid van) ruimtelijke plannen op de daarbij behorende milieuaspecten, waaronder stikstofonderzoeken. Je onderhoudt een relevant netwerk met partijen als de Omgevingsdienst, provincie en het waterschap.

Jouw talenten
Van de beleidsadviseur fysieke leefomgeving wordt een actieve en verbindende rol verwacht. Je bent inhoudelijk sterk, zoekt verbinding met alle andere betrokken collega’s en bent zorgvuldig.  Je hebt plezier in je werk en straalt energie en doorzettingsvermogen uit. Juist die eigenschappen maken jou tot een beleidsadviseur fysieke leefomgeving, zeker in combinatie met een HBO of WO werk- en denkniveau, waaruit volgt:

 • Je hebt (meerjarige) ervaring op het gebied van milieu- en natuurvraagstukken binnen het ruimtelijk domein.
 • Je bent in staat om complexe vraagstukken te analyseren en te vertalen naar een concreet resultaat.
 • Je functioneert graag als adviseur binnen een project waarin verschillende belangen gewogen moeten worden.
 • Je bent communicatief vaardig en hebt een uitstekende politiek/bestuurlijke antenne.
 • Je durft inhoudelijk aan het bestuur en belanghebbenden te adviseren.
 • Bij voorkeur ben je op de hoogte van ontwikkelingen rondom de Omgevingswet.
 • Maar bovenal ben je een prettige collega om mee samen te werken en die past in onze netwerkorganisatie!

Dit krijg je van ons

Een fijne werksfeer, collegiale samenwerking, openheid, vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.

Wij bieden je: 

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris in schaal 11. Het bruto maandsalaris bedraagt bij een 36-urige werkweek minimaal € 3.526,00 en maximaal € 5.118,00.
 • Een tijdelijk dienstverband voor de periode van twee jaar.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%.
 • Goede secundaire regelingen, waaronder een reiskostenregeling, een regeling ouderschapsverlof, zorgverlof, aan- en verkoop van verlof en de mogelijkheid om flexibel te werken.  

Laten we kennismaken
Zijn wij op zoek naar jou? Solliciteren kan tot 27 juli 2020 door te klikken op de sollicitatiebutton.

Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature kun je die stellen aan Selma de Schipper (regisseur ruimtelijke ontwikkeling), via het telnr. 0612145864. Jan Vonk (HRM adviseur) beantwoordt graag vragen over de sollicitatieprocedure via telnr.tel. 085-1108114.

Vanwege het feit dat we de vacature openstellen voor 20 tot 32 uur per week, verzoeken wij je om in je sollicitatie aan te geven voor hoeveel uur per week je maximaal beschikbaar bent.

Een assessment kan tot de mogelijkheden behoren. Als je in Ermelo of nabije omgeving woont, zien we dat als een pluspunt!

Vervolg procedure
Na het verstrijken van de reactietermijn ontvangt u van ons bericht of wij u willen uitnodigen voor een nadere kennismaking.

Tot slot
Heb je hier vragen over? Dan kun je ook contact opnemen met de procedurebegeleider van de vacature.

Noteer zijn of haar gegevens, want deze zijn na het verstrijken van de reactietermijn niet langer zichtbaar.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: beleidsadviseur, gemeente, milieu, bestuur, politiek, hbo, wo, vacature Ermelo, gemeente ermelo