Gemeente Dordrecht
Beleidsadviseur Milieu

| 29 oktober 2019

Beleidsadviseur Milieu

32 – 36 uur | Dordrecht

Als beleidsadviseur milieu ben je breed inzetbaar en ga je aan de slag met vraagstukken op het gebied van milieu- en duurzaamheid. Jij weet in kaart te brengen wat de impact van het vraagstuk is op de stad Dordrecht. De nadruk ligt daarbij op de thema’s geluid en externe veiligheid. Wil jij aan de slag in een zelfstandige, afwisselende functie waarbij je ook zaken durft aan te pakken die niet direct onder je expertise vallen? Wij kijken uit naar de reacties van nieuwsgierige, leergierige starters en ervaren beleidsadviseurs!

Dordrecht staat voor grote veranderingen. De omgevingswet staat aan de deur en de stad wil tot 2030 10.000 nieuwe woningen bouwen in bestaand stedelijk gebied. Daarbij willen we in 2050 een energie neutrale en klimaat adaptieve stad zijn.  Opgaven met een grote impact op de omgeving, niet alleen ruimtelijk maar ook vanuit het milieu- en duurzaamheidsperspectief.  Welke bijdrage ga jij leveren aan onze ambities?

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur milieu heb je een adviserende rol ten aanzien van ontwikkelprojecten en het omgevingsplan. De nadruk ligt daarbij voor jou op de thema’s geluid en externe veiligheid. In samenwerking met je collega’s geef je richting aan gemeentelijke kaders en adviseer je over strategische, politiek-bestuurlijk en maatschappelijke belangen. Met elkaar geven we vorm aan het beleid op weg naar een leefbare en gezonde stad.
 
Naast het inbrengen van je kennis in de op te stellen omgevingsvisie, vertaal je milieukwaliteit naar keuzes en kansen in gebiedsontwikkeling. Je toetst vraagstukken aan het bestaande beleid. Als dit niet afdoende is, benader je een externe partij om je daarin te ondersteunen. De gemeente Dordrecht werkt hiervoor o.a. intensief samen met de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ), maar ook met andere externe (gespecialiseerde) partijen.
 
Je bent dan ook het eerste aanspreekpunt voor de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid rondom lopende vraagstukken. Tevens ben je de schakel tussen OZHZ, de gemeente Dordrecht en het bestuur.

Wat neem je mee?

  • Een afgeronde HBO opleiding;
  • Kennis van gebiedsontwikkeling, mobiliteit en economie in relatie tot de thema’s geluid en/of externe veiligheid;
  • Recente werkervaring bij de overheid of een adviesbureau is een pré;
  • Ervaring met politieke advisering is een pré.

Je hebt een open, verbindende houding waardoor je snel en met lef aan de slag gaat in onze organisatie. Goede communicatieve vaardigheden zijn daarbij essentieel. Het werk vraagt om een zelfstandige, projectmatige manier van werken waarbij je het overzicht goed weet te bewaren. 

Je herkent belangrijke informatie en weet verbanden te leggen tussen relevante gegevens. Als de kennis ontbreekt, vind jij het leuk om je de nieuwe materie eigen te maken. Je bent actief betrokken bij de ontwikkelingen op het gebied van omgevingsveiligheid en/of geluid en signaleert op die manier kansen om Dordrecht verder te brengen.

Waar kom je te werken?

De stad
Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Een stad waarvoor je moeite moet doen. Om te zien wat er is en te weten wat er allemaal kan. Voor wie dat ziet en voor wie dat weet, is Dordrecht een inspirerende stad.

De organisatie 
Je gaat aan de slag in het kernteam Mobiliteit, Milieu en Economie (MME). Binnen het kernteam MME bestaat de vakgroep Milieu en duurzaamheid uit 7 ervaren medewerkers. Elk met hun specifieke vakkennis, maar in projecten vaak met brede inzet. Binnen het team kun je zelfstandig werken. Je bepaalt gezamenlijk de koers en er is volop ruimte om te sparren en elkaar te inspireren. 

Wat bieden we jou?

We bieden je een mooie plek binnen onze organisatie voor 32-36 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en is maximaal € 4.689,- bruto per maand (uitgaande van functieniveau 10 bij een werkweek van 36 uur). Op termijn behoort inschaling in schaal 11 tot de mogelijkheden.
 
Wij zijn een moderne werkgever. Jij krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, pensioen, flexibele werktijden, verlof- en studiefaciliteiten en een Individueel Keuze Budget. Hier vind je al onze arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren of meer weten?

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan gelijk online via deze link. Dit kan tot 29 november 2019. Heb je vragen? Neem dan contact op met Marga Rijsdijk, kwartiermaker cluster Stad via 078-7704579.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.