Provincie Overijssel
Beleidsmedewerker Beleidsontwikkeling en -realisatie leefomgeving en MER

| 16 maart 2020

Wij zoeken een effectieve beleidsontwikkelaar die meewerkt aan een gezonde leefomgeving.

Provincie Overijssel heeft voor haar locatie in Zwolle een vacature voor een

Beleidsmedewerker Beleidsontwikkeling en -realisatie leefomgeving en MER
36 uur per week

De provincie Overijssel heeft een uitgestrekt landelijk gebied, met een grote variëteit aan agrarische bedrijvigheid, een rijke natuur, waaronder 24 Natura-2000 gebieden en aantrekkelijke landschappen. De eenheid Natuur en Milieu is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beleid op de thema’s natuur, milieu en duurzaamheid en geeft hiermee richting aan de uitvoering. Wij zoeken een effectieve beleidsontwikkelaar die meewerkt aan een gezonde leefomgeving.

Wat ga je doen?
Je bent, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het provinciale milieubeleid. In plaats van aparte milieucomponenten stelt de provincie een gezonde leefomgeving centraal. We zoeken naar goede prikkels om inwoners, bedrijven en andere partners te verleiden tot verdere verbetering van de leefomgeving in Overijssel. We verwachten dat je:

  • een leidende rol vervult bij de ontwikkeling van het provinciale milieubeleid naar beleid voor een gezonde leefomgeving;
  • het bestuur in zijn rol als bevoegd gezag voor een m.e.r. procedure adviseert, waaronder de notities reikwijdte en detailniveau en grensoverschrijdende procedures;
  • die contactpersoon kan zijn tussen de verschillende partners en partijen in de provincie en de provinciale organisatie;
  • daarvoor een netwerk kan opbouwen en onderhouden;
  • in staat bent om initiatieven op het gebied van milieu en gezondheid van de grond te krijgen en daarvoor draagvlak zoekt;
  • inhoudelijk en beleidsmatig adviseert over voorstellen op het gebied van de gezonde leefomgeving zoals lichthinder, geluidsoverlast, straling en afval.

Je komt terecht in het team Beleidsontwikkeling en -realisatie waar je samen met ongeveer 25 collega’s werkt aan een gezonde leefomgeving en mooie natuur. We zoeken een collega voor 32 tot 36 uur per week. In eerste instantie gaan we de overeenkomst met je aan voor 1 jaar, maar het is de bedoeling om dat bij goed functioneren om te zetten in een overeenkomst voor onbepaalde tijd. De vacature is ontstaan doordat een collega met pensioen gaat.

Wat breng jij mee?
We vragen iemand met kennis van zaken en een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je schrijft gemakkelijk overzichtelijke stukken voor Gedeputeerde staten en Provinciale Staten. Je ziet wat er in de samenleving gebeurt en gebruikt dat in je werk. Je werkt samen met (vertegenwoordigers) van inwoners in Overijssel, gemeenten, andere provincies en waterschappen.

Heb jij flair en ambitie en breng jij humor en collegialiteit mee? Dan zijn we op zoek naar jou! Een collega die zin heeft om en projecten te leiden op het gebied van gezondheid en milieu ende rol van bevoegd gezag bij MER te coördineren.

Verder beschik jij over een relevante opleiding op academisch/ HBO-niveau (bestuurskundig of milieutechnisch). Je hebt minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring (ervaring met advisering voor of binnen bestuurlijk complexe organisaties). In je werk heb je aantoonbare ervaring laten zien als bevlogen projectleider. Daarnaast heb je het vermogen om de belangen die spelen in het milieubeleid en de ontwikkeling van een gezonde leefomgeving in de advisering te verbinden. Je bent resultaatgerichtheid en vult je werk op proactieve manier in.

Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 3.471,56 en maximaal 4.959,40 (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet. Provincie Overijssel is beoordeeld als Beste Werkgever in haar branche. Jouw talenten en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Je takenpakket stemmen we zo veel mogelijk af op jouw talenten. Ook zijn er veel mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget. We hebben een informele werksfeer in een werkomgeving waar je kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Natuur en Milieu, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van beleid op de thema’s natuur, milieu en duurzaamheid. Er is een intensieve samenwerking met burgers, bedrijven, andere overheden en verschillende belangengroepen, waarbij wordt ingespeeld op initiatieven die aansluiten bij de provinciale ambities. De eenheid bestaat uit vijf teams: Leiding, Strategie & Bestuursondersteuning, Beleidsontwikkeling & Realisatie, Project & Uitvoering en Contractering. Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team.

Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen via het contactformulier


Solliciteren op de functie van Beleidsontwikkeling en -realisatie leefomgeving en MER
Je kunt solliciteren tot en met 31 maart 2020 via onze sollicitatiepagina.

Voor in je agenda

  • Het 1e sollicitatiegesprek is op 08 april 2020
  • Het 2e sollicitatiegesprek is op 16 april 2020
  • Het 3e sollicitatiegesprek is op 21 april 2020

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Bestuurskunde, Bestuurskundig, Milieutechnisch, Beleidsadviseur, Beleidsontwikkeling, Leefomgeving, Milieubeleid, Adviseur Milieu, Natuur, Duurzaamheid, Milieu, Projectleider, Overheid, Gemeente, Provincie Overijssel, vacature Zwolle