Gemeente Raalte
Co-creator duurzame energietransitie

| 21 mei 2019

Co-creator duurzame energietransitie
32-36 uur per week

Vacature Co-creator duurzame energietransitie

In het hart van Salland ligt Raalte. We werken hard, helpen elkaar graag en weten hoe we een feestje moeten bouwen. Dit doen wij samen met onze inwoners en ondernemers door actief in te spelen op kansen en initiatieven. Onze ambities ten aanzien van Duurzaamheid liggen hoog. In 2050 willen we energieneutraal zijn. Als alternatief voor aardgas willen we gebruik maken van duurzame energiebronnen. Wij geloven dat de energietransitie alleen kan slagen als er voldoende draagvlak is vanuit de samenleving. Om ons cluster Duurzaamheid te versterken zoeken wij een

Co-creator duurzame energietransitie

Dit doe jij voor ons

Jij komt bij ons werken in het cluster duurzaamheid binnen team Samenleving. Jouw opdracht is om samen met de andere clusterleden de doelen op het gebied van duurzame warmtetransitie de komende jaren waar te maken. Jij bent binnen het cluster met name verantwoordelijk voor de processen met de samenleving.  Belangrijke opdracht hierin is het opstellen van warmtetransitieplannen per wijk en het ontwikkelen van een aanpak per kern om de duurzaamheidsambities vorm te geven. Het ondersteunen van complexe initiatieven behoort ook tot je taak. Je bent tot slot betrokken bij de kernopgave uit de Omgevingsvisie: “Hoe zorgen we dat bestaande wijken en kernen leefbaar en aantrekkelijk blijven”?

Dit ben jij

Een verbinder die op flexibele, enthousiaste en actieve manier duurzaamheidsontwikkelingen mét de samenleving vormgeeft. Je bent een kei in co-creatie en bent procesmatig sterk. Je bent daarnaast wendbaar waardoor we snel kunnen inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen. Je vindt gemakkelijk aansluiting bij initiatiefnemers, specialisten én bestuurders. Je bent en blijft inhoudelijk op de hoogte van de nieuwste (technische) ontwikkelingen, zodat je ook op dit gebied volwaardig gesprekspartner bent voor initiatiefnemers en inwoners.

Dit krijg jij van ons

Wij geven jou veel ruimte om enthousiast aan de slag te gaan en bij te dragen aan een van de vele ontwikkelingen. We bieden je een thuisbasis met fijne, bevlogen en betrokken collega’s die het onderste uit de kan halen voor Broekland, Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Luttenberg, Mariënheem, Nieuw-Heeten en Raalte.

Zo kom je aan tafel

De functie willen we structureel invullen en beslaat 32-36 uur in de week en wordt beloond vanuit functieschaal 11, HBO+ niveau. Je hebt aantoonbare ruime ervaring op het gebied van project of procesmatig werken en weet hoe je complexe co-creatie trajecten moet aanpakken. Heb je zin om langs te komen voor een kop koffie op 13 juni? Laat het uiterlijk 2 juni weten via het digitale sollicitatieformulier(externe link). Wil je eerst meer weten? Bel domeinmanager Samenleving Estelle Steen via 06-10311425.