Directievoerder

| 31 mei 2018

Wij zoeken een ervaren directievoerder voor civieltechnische projecten op het gebied van infrastructuur en inrichting van de openbare ruimte.

Directievoerder
Dordrecht – 36 uur per week – tijdelijk

Wat ga je bij ons doen?
Als Directievoerder ben je namens de opdrachtgever verantwoordelijk voor het realiseren van projecten in de openbare ruimte. Je zorgt voor omgevingsmanagement, contractbeheersing en de kwaliteitsborging van meerdere multidisciplinaire openbare ruimte projecten. Je werkzaamheden bevatten onder meer het voeren van directie op de uitvoering van het project en het waarborgen van de kwaliteit van directievoering en toezicht.

Ook draag je zorg voor het optimaliseren van de projectadministratie, het aansturen van en samenwerken met toezichthouders en het projectteam. Daarbij fungeer jij als verbindende spil tussen de diverse disciplines en ben je de sparringpartner voor de (sr.)-projectingenieur. Communicatie met alle betrokken partijen is hierbij essentieel.

Naast de werkzaamheden als Directievoerder ben je bereidt om toezichthoudersprojecten uit te voeren.

 Wat breng jij mee?

 • Afgeronde HBO-opleiding op Civieltechnisch gebied;
 • Minimaal 2 jaar recente werkervaring als directievoerder;
 • Constructieve ervaring is een pré, waardoor je breder inzetbaar bent;
 • Kennis van en ervaring met de software Bakker en Spees is een must.
 • Kennis van en ervaring van Visi is een pré;
 • Kennis van en ervaring met UAV-GC en D&C is een pré;
 • Geldig certificaat VCA-VOL.

Je hebt een proactieve houding, bent flexibel en vasthoudend waar nodig. Je kan op de projecten in de verschillende rollen worden ingezet. Je bent een teamspeler, die ook goed zelfstandig werkt. Vanwege het grote aantal betrokkenen bij de projecten moet je uitstekend kunnen communiceren en je goed kunnen inleven in de situatie van andere belanghebbenden.

Waar kom jij te werken?
Het IBD staat voor denk- en uitvoeringskracht. De kennis van IBD’ers wordt ingezet om regie te voeren op uitvoeringsprojecten in de openbare ruimte. Deze projecten variëren van wegen en water tot ruimtelijke ontwikkeling.

We hebben grote bekendheid met de regionale markt en de ontwikkelingen in de Drechtsteden en kennis van de bestuurlijke en ambtelijke organisaties binnen de regio. Omdat het IBD deel uitmaakt van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden zijn de lijnen binnen het Drechtstedennetwerk kort.

Wij zijn een krachtig, publiek, ingenieursbureau. Met onze technische ingenieursexpertise en lokale/regionale gebiedskennis biedt het IBD versterkt en verlengd opdrachtgeverschap voor gemeenten richting marktpartijen. Het IBD is een matrixorganisatie met de projectteams langs de verticale as en de technische disciplines langs de horizontale as.

In 2018 zijn wij ISO9001:2015 gecertificeerd. Ons doel is om de organisatie en werkwijzen continu te verbeteren. Daarnaast zorgen wij dat wij aansluiting houden bij alle ontwikkelingen. Het digitaal werken, tekeningen samenstellen, ontwerpen in drie – of vier dimensies, modelleren samen met burgers en stakeholders zijn ontwikkelingen die de komende jaren een grote vlucht zullen nemen.

De komende jaren ontwikkelt het IBD zicht langs een viertal thema’s. De TOP-4 prioriteiten zijn:

 1. 3D ontwerpen en modelleren;
 2. Klimaatadaptatie en klimaatbestendig ontwerpen;
 3. Circulair ontwerpen en materiaalgebruik;
 4. Datagestuurd werken.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je, afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10) bij een volledige betrekking van 36 uur.

Wij zijn een moderne werkgever. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van pensioen, reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,8% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

 Belangstelling?
Je kunt alleen online solliciteren. Voor meer informatie over deze vacature, kun je contact opnemen met Anton van Alphen, telefoonnummer 078 – 770 2885.

Reageren kan tot en met zondag 17 juni 2018.

Acquisitie stellen wij niet op prijs!