Masterclass: Ontwerpen van de Smart City (sept-okt 2018)

| 6 juni 2018

Wat is big data en hoe zet je het in? Wat is de nieuwe stedebouwkundige opgave door internet? En welke ethische vragen moeten we op lossen voor we echt smart zijn? Tijdens de door de BNSP (Beroepsvereniging van Nederlandse Stedebouwkundigen en Planologen) en de Future City Foundation ontwikkelde Masterclass ‘Ontwerpen van de Smart City’ (11, 25 september en 9 oktober) krijgt u antwoord op deze vragen.

MASTERS
Dat doen we niet zelf, maar onder leiding van masters uit de praktijk zoals Peter-Paul Verbeek (hoogleraar Wijsbegeerte UT), Arjen Hof (Civity), Rob van der Velden (voorzitter BNSP en directeur Atelier Dutch) en Jan-Willem Wesselink (kwartiermaker Future City Foundation). Zij nemen u stap voor stap en aan de hand van veel praktijkvoorbeelden mee naar de smart city. Die we ook zelf gaan ontwerpen, want tijdens de masterclasses, brengen we de theorie in praktijk. Maar we zijn niet alleen bezig met theorie, we bezoeken ook de praktijk tijdens excursies naar boeiende praktijkvoorbeelden.

VOOR WIE
Deze masterclass is bedoeld voor planologen, stedebouwkundigen, ontwerpers en ruimtelijke ordenaars.

WAT U LEERT

  •  Hoe u (big) data inzet om je ontwerpproces te verbeteren: wat big data is en waar je het voor kan gebruiken. En hoe je dat doet.
  •  Hoe de ontwerpopgave verandert door de opkomst van internet: wat het betekent dat we altijd verbonden zijn, daardoor heel flexibel worden en daardoor wordt het heel relevant waar we wel zijn en hoe dat is ontworpen. En kunnen we dat voorspellen?
  • Waar de grens ligt: in de smart city wordt gedrag stuurbaar, maar willen we dat ook echt? Wat zijn de ethische grenzen? En hoe borgen we onze veiligheid?

MASTERCLASSES & PROGRAMMA
Drie dagen, drie masterclasses, drie steden

  • Stap 1 (11 september 2018, Rotterdam) – Gebruik data in uw ontwerpproces door master Arjen Hof
  • Stap 2  (25 september 2018, Almere) – Hoe functioneert de stad van de toekomst? – Wat is de nieuwe ontwerpopgave? door masters Rob van der Velden en Jan-Willem Wesselink
  • Stap 3 (9 oktober 2018, Eindhoven) – Gedrag en Ethiek, Privacy door master Peter-Paul Verbeek

Masterclasses duren van 13:00u tot 17:00u. Daarnaast is het mogelijk om van 10:00u tot 13:00u (inclusief lunch) op excursie te gaan in de stad van de masterclass.

KOSTEN
Leden van de BNSP betalen 900 euro (excl. btw) voor de Masterclass (3 middagen) en 100 euro (excl. btw) per excursie (inclusief lunch)
Niet-BNSP-leden betalen 1100 euro (excl. btw) voor de Masterclasses en 110 euro (excl. btw) per excursie (inclusief lunch). Het is mogelijk om bij aanmelding voor de Masterclass direct BNSP-lid te worden (voor 165 euro per jaar)

Meer informatie en aanmelden via http://future-city.nl/ontwerpmasterclass/

 

Categorie: