Gemeente Katwijk
Juridisch Beleidsmedewerker

| 3 juli 2020

Katwijk | 36 uur | Schaal 11
Max € 5.118

Werkzaamheden
Jouw focus ligt op het ontwikkelen en evalueren van beleid en het actueel houden van regelgeving.

Recent is een nieuw VTH-beleid (VTH = Vergunningen Toezicht en Handhaving) vastgesteld. Vanuit dit hernieuwde kader geef jij, samen met de vakspecialisten van de verschillende disciplines, vorm aan de uitvoeringsprogramma’s. Een greep uit jouw werkzaamheden:

 • je ontwikkelt en actualiseert ons VTH-beleid en adviseert hierover (bijv. ligplaatsenbeleid, VTH beleid e.d.);
 • je redigeert verordeningen (bijv. Marktverordening) en aanvullende regelgeving;
 • je beantwoordt inhoudelijke vragen, adviseert collega’s, management en college, maakt en wijzigt overeenkomsten en voert aanbestedingen uit;
 • je stelt periodieke rapportages op en coördineert de evaluatie en borging van de beleidscyclus;
 • zo nu en dan voer je juridische werkzaamheden uit, zoals het schrijven van handhavingsbesluiten en het behandelen van Wob-verzoeken.

Cluster VTH
Het cluster VTH telt zo’n 50 medewerkers (42,1 fte) en draagt zorg voor een blijvend veilige, duurzame en leefbare woon- en werkomgeving. Ons werkterrein is breed, van het behandelen van vergunningaanvragen tot het handhaven van de openbare orde en veiligheid. We bestrijden overlast en ondermijnende criminaliteit. Verder coördineren we alle noodzakelijke acties bij een eventuele crisis of ramp om de algemene veiligheid te borgen.

Jouw visitekaartje
Wij zoeken een collega met hart voor de publieke zaak en de wil om zaken goed te regelen. Je creëert overzicht in complexe situaties. Met jouw scherp ontwikkelde antenne voor bestuurlijke verhoudingen houd je betrokken partijen goed aangesloten. Daarbij houd je rekening met sterk uiteenlopende belangen. Je communiceert helder, zowel mondeling als schriftelijk. Je kijkt over de grenzen van jouw vakgebied en zoekt actief de samenwerking op. Je stelt je verantwoordelijk op, voor jou geldt: ‘afspraak = afspraak.’

Wat wij van je vragen
Voor deze functie vragen wij in ieder geval het volgende van je:

 • je werkt en denkt op wo-niveau, met een relevante achtergrond, bijvoorbeeld Nederlands recht of bestuurskunde;
 • je neemt enige jaren ervaring mee als jurist of juridisch beleidsmedewerker, met focus op handhaving en/of vergunningen;
 • je beschikt over uitgebreide en actuele kennis van Algemene wet bestuursrecht, omgevingsrecht en de APV.

Wij bieden
Jouw werk is meer dan salaris. Via jouw werk draag je bij aan de balans tussen een sterke lokale economie en een prettige leefomgeving. Daar zetten we graag prima arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

 • jouw salaris bedraagt maximaal € 5.118,- bruto per maand (schaal 11 o.b.v. 36 u/wk);
 • je ontvangt een individueel keuzebudget van 17,05%, dat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen;
 • je bouwt keuzepensioen op via het ABP-pensioenfonds;
 • je kunt in aanmerking komen voor een reiskostenvergoeding;
 • je treedt in dienst voor een jaar met zicht op een vast dienstverband.

Sollicitatieprocedure
Meer informatie over alle aspecten van deze baan? Neem dan contact op met Chris de Ridder, senior juridisch beleidsmedewerker, via 06-12767566 of met Nelleke Aanhane, juridisch beleidsmedewerker via 06-12468991. Wil je meer weten over de procedure of het werken bij Gemeente Katwijk? Neem dan contact op met Elske Beukers, corporate recruiter, via 06-44391693.

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur ons dan je cv en een korte motivatie. Deze vacature staat wat langer open i.v.m. de zomerperiode. Wij ontvangen graag uiterlijk 20 augustus 2020 jouw reactie, dan sluiten wij de vacature.

Je ontvangt maandagmiddag 24 augustus 2020 een terugkoppeling op jouw sollicitatie.

De eerste gesprekken staan gepland op dinsdag 25 augustus 2020 tussen 09.00 en 14.00 uur. Zet deze datum dus met potlood in jouw agenda!

De tweede gesprekken staan gepland op 27 augustus 2020 en het arbeidsvoorwaardengesprek staat gepland op 31 augustus 2020.

Solliciteer nu via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.