Gemeente Rotterdam
Jurist bestemmingsplannen omgevingsplan

| 6 februari 2020

Jouw functie
Jij bent een jurist die naast het actualiseren van bestemmingsplannen ook vooroploopt in de nieuwe ontwikkelingen die de omgevingswet met zich meebrengt. Je bent een sparringpartner voor de andere juristen en planologen van het team. Jouw kennis zetten we graag in voor de complexe bestemmingsplannen en vanaf medio 2020 voor het omgevingsplan. 

Daarnaast zien we voor jou een rol weggelegd als…

 • Adviseur – van bestuur, griffie en de gemeenteraad;
 • Netwerker – jij bouwt en onderhoudt diverse netwerken, zowel intern als extern;
 • Trendwatcher – ontwikkelingen rondom de omgevingswet houd je bij en vertaal je naar concrete acties voor nu en in de toekomst;
 • Vraagbaak – het nieuwe instrumentarium maak jij je snel eigen en deze kennis kun jij ook overdragen aan je collega’s binnen het team;
 • Problem solver – je onderzoekt en analyseert vraagstukken en komt met creatieve oplossingen;
 • Teamplayer – in samenwerking met de kwartiermaker omgevingsplan bereid je het team voor op implementatie van de Omgevingswet.

Jouw profiel
Een afgeronde juridische opleiding op wo-niveau, aangevuld met minimaal 5 jaar relevante werkervaring is wat ons betreft een goed begin. Deze ervaring heb je opgedaan in werkveld van ruimtelijke ordening, waaronder bestemmingsplannen. Je actieve rol richting bestuur, griffie en gemeenteraad vraagt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Daarnaast communiceer jij als de beste, in woord en geschrift.

Verder moet je zeker solliciteren als je….

 • Iemand bent die niet bang is om te pionieren;
 • Stevig in je schoenen staat en ook “nee” durft te verkopen;
 • Creatief bent in het zoeken naar oplossingen;
 • Niet alleen regels maakt, maar ook graag meedenkt;
 • Snel kunt schakelen, want je hebt veel plannen waar je een bijdrage aan levert;
 • Wordt gewaardeerd om je sociale vaardigheden.

Ons aanbod
Waarom jij deze baan wil hebben….

We zijn een grote gemeente. De grootte van de gemeente brengt de nodige inhoudelijke complexiteit met zich mee. In jouw rol betekent dit vooral dynamiek en uitdaging. De dynamiek zie je o.a. terug in het proces en in je werkzaamheden. De uitdaging zit ‘m onder andere in je creativiteit bij het zoeken naar het juridisch toelaatbare. Wij kennen een pragmatische werkwijze. Dus “ja, mits” in plaats van “nee, tenzij”.

 • Daarnaast kun je bij ons rekenen op een goed salaris van maximaal € 4859 (FSK 11) op basis van een 36-urige werkweek.
 • En met het IKB van 17,05% heb je zelfs nog invloed op je financiële arbeidsvoorwaarden.
 • Je pensioen is geregeld bij het ABP.
 • Je kunt rekenen op een moderne werkomgeving op de A-locatie De Rotterdam, naast de Erasmusbrug.
 • Thuiswerken doen we ook aan.

De afdeling
De professionals van het team Bestemmingsplannen staan de komende tijd voor een aantal grote veranderingen. Met de invoering van de nieuwe Omgevingswet gaat het werk van het team ingrijpend veranderen. Zo worden de huidige 150 bestemmingsplannen vervangen door één omgevingsplan voor de hele stad. Hoewel op dit moment alle details van de Omgevingswet nog niet zijn uitgekristalliseerd is de voorbereiding voor de implementatie in Rotterdam in volle gang. Door het team wordt reeds geoefend met het maken van proef-omgevingsplannen, waarbij zowel de vorm van het plan als de werkwijze en de rol (gedrag/houding) aan de orde komen. Daarnaast werkt het team door aan de actualisering van bestemmingsplannen om Rotterdam te blijven voorzien van een zo’n actueel mogelijk ruimtelijk kader.

Onze organisatie
Rotterdam is “booming”. Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Nationaal en internationaal staat de ontwikkeling van Rotterdam volop in de aandacht. Jij kunt daaraan bijdragen! Rotterdam. Make It Happen.

Je komt te werken bij het Cluster Stadsontwikkeling. De afdeling Ruimte & Wonen is je thuisbasis. Deze afdeling draagt vanuit haar deskundigheid bij aan de ruimtelijke en programmatische invulling van de transitie van de stad. Dat kan zijn door integrale strategieën voor de planologische inrichting van de stad, door (beleids)visies op de thema’s wonen, buitenruimte en milieu en door concrete plannen om bijvoorbeeld een plein of park opnieuw in te richten. Steeds werken we vanuit vakdeskundigheid aan de toekomst van de stad. We doen dat met professionals die opereren binnen zes vakdisciplines: wonen, stedenbouw, planologie, landschap, bestemmingsplannen en milieu.

Het werkgebied en de afdeling Ruimte en Wonen zijn in beweging. We zijn de afdeling en de teams organisatorisch tegen het licht aan het houden. Een mogelijk gevolg is dat de teamsamenstellingen aangepast gaan worden.

Heb je interesse?
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Dorine Bentvelsen, tel. 06-53947128.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Samir Haddouch, recruiter, te bereiken via tel. 06-39014470.
 
Reageren kan t/m 9 maart.

Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.
 
NB Herplaatsings- en reïntegratiekandidaten van de gemeente Rotterdam hebben bij gebleken geschiktheid voorrang op andere interne of externe sollicitanten, ongeacht in welke fase van de procedure zij solliciteren. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat. 
 
Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag. 
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 
 
De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.