Landschapsontwerper

| 31 juli 2018

De gemeente Purmerend plaatst de samenleving centraal en bekijkt per situatie wat zij kan en moet toevoegen. Onze collega’s gaan daarom het werkveld in, hebben contact met inwoners en bekijken de situatie ter plekke. Wij werken minder vanuit standaarden maar zoeken juist naar de meest optimale oplossing. Onze collega’s hebben het lef om, buiten de organisatiestructuur om, samen te werken om voor de inwoners van Purmerend een goed woon- en leefklimaat in de stad te realiseren. We werken aan de ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkeling van de stad, een stad waar mensen graag wonen en werken. Ontwikkelprojecten realiseren we in lijn met de daarbij behorende ambities voor de stad. De buitenwereld ervaart een stad die schoon, heel en veilig is en waar het groen op orde is. Als inwoners vragen hebben reageren we daar snel op. We kunnen ons verplaatsen in de belevingswereld van de mensen en handelen daarnaar. Het beheer van de stad past bij deze lijn. De juiste mens zit op de juiste plek en we zijn trots op ons werk.

Heb jij oog voor ons landschap?

Landschapsontwerper
36 uur | Purmerend

De 300 medewerkers van het Ruimtelijk domein werken aan de ontwikkeling, het beheer en het onderhoud van de openbare buitenruimte in Purmerend en Beemster. Ook zorgen zij voor de vergunningen, het toezicht en de handhaving. Tot 2040 is er een bouwopgave van 10.000 extra woningen. De druk op de buitenruimte wordt groter. Klimaatverandering, nieuwe energievormen, aandacht voor biodiversiteit en gezondheid zijn aspecten die integraal in de buitenruimte een plek moeten krijgen.
We zijn op zoek naar een bevlogen, creatief persoon die anders naar de buitenruimte kan kijken en in staat is om kansen te zien voor een leefbare stad en dat integraal in een ontwerp voor de buitenruimte kan samenbrengen.

Het werk
Je geeft vorm aan een leefbare stad. Je kunt de thema’s klimaatadaptatie, duurzaamheid, gezondheid en waardvolle leefomgeving integraal een plek in de openbare ruimte geven. Hierover stem je af met de strategisch adviseur leefomgeving. Je bent een specialist op het gebied van landschappelijk ontwerp en kunt op grond hiervan vragen beantwoorden van interne en externe stakeholders.
Je vormt de schakel tussen ontwikkeling en realisatie. Omdat je gericht bent op samenwerking weet je je sparringpartners (collega’s, burgers en bestuur) te vinden in de organisatie om tot de mooiste resultaten voor de stad te komen.

Jij…

  • hebt minimaal HBO opleiding op het gebied van landschapsinrichting en bij voorkeur afstudeerrichting Ontwerp;
  • minimaal 3 jaar ervaring in het vakgebied;
  • plantenkennis (Latijnse namen) is een pré;
  • beschikt over politieke en bestuurlijke sensitiviteit bent van nature nieuwsgierig en functioneert optimaal in een snel veranderende omgeving en kunt anderen hierin meenemen
  • bent initiatiefrijk en creatief.

Wij…

  • bieden functieschaal 10, max. € 4.225,- o.b.v. 36 uur en een individueel keuzebudget van 16,8%;
  • hebben een informele en professionele werkomgeving met de mogelijkheid flexibel te werken;
  • zijn een betrokken en professioneel team met hart voor Purmerend en Beemster.

Interesse?
Ben je na het lezen enthousiast geraakt en ben jij de ideale kandidaat voor deze functie? Graag lezen wij terug in je motivatie wat jij denkt te kunnen toevoegen.
Stuur deze samen met je CV uiterlijk 30 augustus 2018 door te klikken op deze button.

Wil je graag meer weten over de functie? Dan kun je contact opnemen met Caroline Schouten van der Velden, Teammanager, 0299-452082 of c.schouten@purmerend.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.