Masterclass: Besturen van de Smart City (13 december 2018)

| 6 september 2018

Wat is big data en hoe zet je het in? Wat is de nieuwe bestuurkundige opgaven door technologisering? En welke ethische vragen moeten we op lossen voor we echt smart zijn? Kortom, hoe bestuur je de smart city?

MASTERS
Tijdens de door de BNSP en de Future City Foundation ontwikkelde Masterclass ‘Besturen van de Smart City’ (13 december 2018) krijgt u antwoord op deze vragen. Dat doen we niet zelf, maar onder leiding van masters uit de praktijk Peter-Paul Verbeek (hoogleraar Wijsbegeerte UT), Arjen Hof (Civity), Rob van der Velden (voorzitter BNSP en directeur Atelier Dutch) en Jan-Willem Wesselink (kwartiermaker Future City Foundation). Onder leiding van masterclass begeleider Yvonne Kemmerling (directeur Future City Foundation en voormalig wethouder Amersfoort en Soest) nemen de masters u stap voor stap en aan de hand van veel praktijkvoorbeelden mee naar de smart city. Maar we zijn niet alleen bezig met theorie, we bezoeken ook de praktijk tijdens excursies naar boeiende praktijkvoorbeelden.

VOOR WIE
Deze masterclass is bedoeld voor raadsleden, wethouders, statenleden, gedeputeerden en andere bestuurders. En voor iedereen die (ambtelijk) aan bestuurders adviseert.

WAT U LEERT

  • Hoe u (big) data inzet om betere beslissingen te nemen: wat big data is en waar je het voor kan gebruiken. En hoe je dat doet.
  • Hoe de bestuurlijke stedelijke opgave verandert door de opkomst van internet: wat het betekent dat we altijd verbonden zijn, daardoor heel flexibel worden en daardoor wordt het heel relevant waar we wel zijn en hoe dat is ontworpen. En kunnen we dat voorspellen?
  • Waar de grens ligt: in de smart city wordt gedrag stuurbaar, maar willen we dat ook echt? Wat zijn de ethische grenzen? En hoe borgen we onze veiligheid?

PROGRAMMA
In één volle dag leert u alles over het besturen van de smart city. Het complete programma volgt binnenkort.

KOSTEN
Leden van de BNSP
 betalen 900 euro (excl. btw) voor de Masterclass (3 middagen) en 100 euro (excl. btw) per excursie (inclusief lunch)
Niet-BNSP-leden betalen 1100 euro (excl. btw) voor de Masterclasses en 110 euro (excl. btw) per excursie (inclusief lunch). Het is mogelijk om bij aanmelding voor de Masterclass direct BNSP-lid te worden (voor 165 euro per jaar).

Voor meer informatie en aanmelden kijk op http://future-city.nl/bestuurmasterclass/