Onderhandelaar / Verwerver Vastgoed

| 30 november 2018

 

Durf jij out of the box te denken en is ruimtelijke ordening helemaal jouw ding? Ben jij een echte verbinder die in staat is de samenwerking in het team te verstevigen? Weet jij precies hoe je moet onderhandelen op het gebied van vastgoed? Wil jij werken in een organisatie die teamgericht is en volop aan het ontwikkelen is?

Dan ben jij de collega die wij zoeken!

Onderhandelaar / Verwerver Vastgoed
32-36 uur | Harderwijk

De Gemeente Harderwijk bestaat uit 4 domeinen (Bestuur & Organisatie, Samenleving, Ruimte en het Stadsbedrijf). Een deel van de bedrijfsvoeringstaken is ondergebracht in het samenwerkingsverband Meerinzicht, waarin Harderwijk, Ermelo en Zeewolde participeren.

Het domein
Binnen het domein Ruimte werken ongeveer 65 medewerkers. Zij ontwikkelen Harderwijk tot een aantrekkelijke stad waar het prettig wonen, werken en verblijven is. In het domein is de expertise op het gebied van ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling, economie, duurzaamheid, bouwzaken en inrichting van de openbare ruimte samengebracht.

Binnen het domein Ruimte wordt gewerkt in een teamgerichte structuur, waarbijmedewerkers zoveel mogelijk samen in het team verantwoordelijkheid nemen voor het teamresultaat. De teams zijn samengesteld rondom een logisch pakket van samenhangende activiteiten:

 • Team Ruimtelijke ontwikkeling en Grondzaken.
 • Team Duurzaamheid en Wonen.
 • Team Economie, Mobiliteit en Erfgoed.
 • Team Vergunningen, Toezicht en Handhaving Bouwen.

Wat ga je doen?
De gemeente Harderwijk is sterk in ontwikkeling. Vele initiatieven bereiken de gemeente welke wij graag willen faciliteren. De onderhandelaar/verwerver ruimtelijke ontwikkelingen en grondzaken die wij zoeken weet dit op goede en klantvriendelijke wijze te begeleiden. Hij/zij gebruikt daarvoor een flinke dosis creativiteit en weet binnen de gemeentelijke kaders op vlotte wijze te komen tot resultaten. De onderhandelaar denkt en werkt daarbij integraal.

De onderhandelaar/verwerver ruimtelijke ontwikkelingen en grondzaken heeft de volgende taken:

 • Onderhandelingen ruimtelijke projecten (zowel actief als facilitair grondbeleid).
 • Verwerven, advies en proces.
 • Verkoop gronden.
 • Aankoop/verkoop gebouwen.
 • Acquisitie

Wat heb je gedaan?
Heb je een sterke visie en durf je met jouw creativiteit out of the box te denken? Ben jij een echte verbinder en durf je er echt voor te gaan vol enthousiasme en energie. Ben je daarnaast organisatie- en politiek sensitief en heb je ervaring met projectmatig werken?

Juist die eigenschappen maken jou tot een goede onderhandelaar/verwerver, zeker in combinatie met:

 • Een HBO-diploma met een flink aantal jaar werkervaring op het gebied van verwerven, strategisch aankopen en verkopen van gemeentelijk vastgoed.
 • Je hebt kennis op het gebied van marktwaarde betreffende onroerende- en grondzaken inclusief de regels rondom de aankoop van bedrijven op basis van totale schadeloosstelling, onteigening e.d.
 • Je bent zelfstandig en snel inzetbaar op dossiers, waarbij je ook diverse belangen kunt verwerken in één integraal advies.
 • Je bent een stevig onderhandelaar met kennis van de vastgoedmarkt en vindt het leuk/interessant om ontwikkelingen op het gebied van de Omgevingswet actief te volgen.
 • Daarnaast bezit je over kennis op het gebied van ruimtelijke ordening (bestemmingsplannen).

Arbeidsvoorwaarden
Je komt te werken in een leuk team binnen de Gemeente Harderwijk, waar de expertise op het gebied van ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling, economie, duurzaamheid, bouwzaken en inrichting van de openbare ordening is samengebracht. Er wordt gewerkt in een teamgerichte structuur, waarbij medewerkers in een team zoveel mogelijk zelf de verantwoordelijkheid nemen voor het resultaat. Er wordt gewerkt vanuit vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en een streven naar continu verbeteren. Hierbij hebben wij aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij zijn trots op wat we doen.

Wij bieden je:

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris in schaal 11 (minimaal € 3.348,- / maximaal € 4.859,- bruto per maand op basis van 36 uur per week).
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%.
 • Goede secundaire regelingen.

Meer informatie
Zijn wij op zoek naar jou? Solliciteren kan tot 25 december 2018 via deze link.
De eerste gespreksronde is op de middag van 8 januari 2019.
De tweede gespreksronde is op 15 januari 2019.

 

Informatie wordt verstrekt door Henk Maas, (teamleider Ruimtelijke ontwikkeling en

Grondzaken), telefoonnummer 0341- 411911. Meer achtergrondinformatie over de gemeente Harderwijk vind je op www.harderwijk.nl. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Joyce Tekke, HRM adviseur. Zij is te bereiken op 085-1108148.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.