Ondernemende Planeconoom

| 31 mei 2018

De gemeente Purmerend plaatst de samenleving centraal en bekijkt per situatie wat zij kan en moet toevoegen. Onze collega’s gaan daarom het werkveld in, hebben contact met inwoners en bekijken de situatie ter plekke. Wij werken minder vanuit standaarden maar zoeken juist naar de meest optimale oplossing. Onze collega’s hebben het lef om, buiten de organisatiestructuur om, samen te werken om voor de inwoners van Purmerend een goed woon- en leefklimaat in de stad te realiseren. We werken aan de ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkeling van de stad, een stad waar mensen graag wonen en werken. Ontwikkelprojecten realiseren we in lijn met de daarbij behorende ambities voor de stad. De buitenwereld ervaart een stad die schoon, heel en veilig is en waar het groen op orde is. Als inwoners vragen hebben reageren we daar snel op. We kunnen ons verplaatsen in de belevingswereld van de mensen en handelen daarnaar. Het beheer van de stad past bij deze lijn. De juiste mens zit op de juiste plek en we zijn trots op ons werk.

Ondernemende Planeconoom
met een scherp oog voor strategische haalbaarheid
Purmerend | 36 uur

Als planeconoom heb je een centrale rol in het helpen ontwikkelen van de stad. Je hebt inzicht in en visie op het ontwikkelen van vooral binnenstedelijke projecten en particuliere initiatieven. Je bent gesprekspartner voor de ontwikkelende partijen, de projectorganisatie en de politiek. Op een creatieve manier bereik je samen met de collega’s de ontwikkeldoelen van de stad.

Jouw bijdrage aan onze ruimtelijke plannen en gebiedsontwikkelingen: Strategisch beoordelen van en adviseren over financieel-economische en markttechnische haalbaarheid van plannen; Opstellen van grondexploitaties en het beheren hiervan met de projectcontrollers; Onderhandelen met private partijen over af te sluiten grond- en exploitatieovereenkomsten; Analyseren, adviseren en beheren van grondexploitaties en risicoanalyses; Opstellen van risicoanalyses en adviseren over beheersmaatregelen om deze risico’s te managen; Adviseren over samenwerkingsvormen en financiële constructies.

Over ons:
Gemeente Purmerend werkt van “buiten naar binnen” en heeft de ambitie om binnenstedelijk de komende jaren met 10.000 woningen te gaan groeien. Als planeconoom werk je in het brede team Ontwikkeling dat deel uitmaakt van het Ruimtelijk Domein. Dit team bestaat uit ca. 50 medewerkers die werken aan projecten, beleid en economie, allen met hart voor Purmerend en Beemster. Tevens maakt gemeente Purmerend actief deel uit van de Metropool Regio Amsterdam.

Jij:

  • hebt minimaal een afgeronde opleiding op HBO+ niveau;
  • hebt meerdere jaren ervaring als planeconoom;
  • functioneert optimaal in een snel veranderende omgeving en kunt anderen hierin meenemen;
  • hebt van nature oog voor de effecten van jouw werk op de samenleving.

Wij bieden:

  • Een actieve functie waar flexibiliteit en groei in zit;
  • Een veelzijdige functie voor 36 uur per week in een inspirerende werkomgeving;
  • Een salaris passend bij ervaring en arbeidsmarkt;
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 16,8%.

Interesse?
Je kunt uitsluitend online solliciteren via de sollicitatiebutton tot 12 juni 2018. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met t.a.v. Caroline Schouten van der Velden, teammanager Ontwikkeling a.i., 0299-452082.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.