Gemeente Utrecht Stadsbedrijven
Ontwerper Openbare Ruimte

| 26 september 2019
Ontwerper Openbare Ruimte
Utrecht, 36 uur per week

Ben jij een creatieve ontwerper die graag wil werken aan plannen voor de openbare ruimte van Utrecht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit is je werk
Als Ontwerper Openbare Ruimte bij de Stadsingenieurs van de gemeente Utrecht werk je samen met andere deskundigen van de gemeente en met bewoners aan het maken van inrichtingsplannen voor de openbare ruimte.
 
Concreet houdt dit in dat jij:
 • Ontwerpen maakt op het gebied van straten, groenstroken, parken, pleinen, waterkanten en speelplekken. Je verzamelt hiertoe benodigde gegevens. Je maakt ontwerpen (van schets tot definitief ontwerp). Je maakt integrale ontwerpen middels digitale plattegronden en profielen (microstation) en overlegt hierover met verkeersontwerpers, technici, beheerders en andere deskundigen.
 • Ontwerpvarianten voorstelt en deze afstemt met betrokkenen intern en participatie extern met bewoners en ondernemers. Daarbij gebruik je verschillende presentatietechnieken, zoals referentiebeelden en ruimtelijke impressies (Photoshop, sketch-up).
 • In samenwerking met een senior ontwerper aan grotere complexe stedelijke opgaven werkt, maar ook zelfstandig aan de slag gaat met deelopgaven en inrichtingsplannen.
 • Incidenteel ook plannen van derden voor de openbare ruimte toetst op het gebied van uitvoerbaarheid en hierover adviseert.
 
Jij gaat als Ontwerper werken bij de groep Stedelijke Omgeving van de afdeling Stadsingenieurs. Stadsingenieurs is het ingenieursbureau van de gemeente Utrecht. We houden ons bezig met de unieke combinatie van kennis van de stad én techniek. De belangrijkste taak is het leveren van (ruimtelijke) expertise voor projecten gericht op duurzame ontwikkeling, inrichting en groot onderhoud van de openbare ruimte. Zowel onder- als bovengronds.
 
Het dagelijks werk van Stadsbedrijven is het visitekaartje van de gemeente. Of het nu gaat om het inzamelen van afval, het beheren, onderhouden of reinigen van de openbare ruimte, sportlocaties, zwembaden, parkeergarages, begraafplaatsen en welzijnsaccommodaties, de bereikbaarheid van en in de stad, bomen of grachten … Iedereen ziet ons werk!
 
Dit bieden wij je
We willen dat onze medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen aan een mooie stad. Dit bieden wij jou:
 • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 2.411,- en € 3.929,-. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren. De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 17,05% van je salaris.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten voor de afstand woon-werk verkeer bij gebruik van het openbaar vervoer of fiets.
 • We vinden een goede balans tussen werk en privé belangrijk voor onze medewerkers. Daarom heb je in veel functies de mogelijkheid om op verschillende locaties en thuis te werken.
 • We bieden veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse cursussen en trainingen.
 • Voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden klik dan hier www.werkenbijutrecht.nl/arbeidsvoorwaarden.
 
Dit vragen wij van je
 • Je hebt een hbowerk– en –denkniveau.
 • Je hebt kennis van het vakgebied blijkende uit relevante opleiding en ervaring (b.v. Larenstein of vergelijkbaar); een groenspecialisatie is hierbij een pre.
 • Je hebt ervaring met het werken met de tekenprogramma’s Microstation en Adobe.
 • Je hebt kennis van en ervaring met projectmatig werken.
 • Je bent ambitieus en leergierig.
 • Je bent creatief en kunt je ideeën goed verbeelden en presenteren.
 • Je ziet participatie als een vanzelfsprekend onderdeel van het werk.
 • Je hebt minimaal 2 jaar soortgelijke ervaring.
 
Dit is handig om te weten

Enthousiast geworden om als Ontwerper Openbare Ruimte aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht? Solliciteer dan direct, maar vóór maandag 14 oktober as. via het online sollicitatieformulier onderaan de pagina.

Heb je vragen over de vacature, neem dan contact op met Marjo de Kraker, Stedelijke Omgeving, 030 2864341 of kijk voor meer informatie op www.werkenbijutrecht.nl
 
Na de sluitingsdatum laten we je zo snel mogelijk weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.
 
De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.