Planeconoom

| 13 september 2018

De functie

In het team grond komt een functie als planeconoom vrij. Als planeconoom ben je in de eerste plaats vanuit team Grond de financieel adviseur voor projecten en algemene werkzaamheden in het kader van gebiedsontwikkeling en grondexploitatie. Hierbij werk je onder verantwoordelijkheid van een projectleider of lijnmanager direct samen met meerdere collega’s in het werkveld.

Wij zoeken iemand met de nodige ervaring als planeconoom van veelzijdige gebiedsontwikkelingen. Je hebt vaak te maken gehad met de verschillende spelers zoals de gemeente, de ontwikkelaar, de corporatie en andere partijen. Tot de taken behoren in ieder geval het geven van financieel advies en het bewaken en sturen op de financiële uitgangspunten van een grondexploitatie. Maar je affiniteit ligt ook bij maatschappelijke en stedelijke trends (en de financiële implicaties daarvan) die in de toekomst steeds belangrijker worden. Denk daarbij aan het gasloos bouwen, klimaat neutrale gebiedsontwikkeling of grootschalige energieopwekking bij bedrijventerreinen. Daarnaast vind je het leuk om actief mee te denken en adviseren over de begroting en jaarrekening van het Vastgoedbedrijf. Je vindt het leuk om op het aspect van financiële haalbaarheid in de breedste zin het voortouw in een projectteam te nemen. Je kan de financiële cijfers uit een grondexploitatie ook goed vertalen naar strategische keuzen in gebiedsontwikkeling en dit presenteren aan bestuur en gemeenteraad.

Wij vragen
Werk en denkniveau: WO/HBO
Afgeronde opleiding: bij voorkeur een academische opleiding bedrijfseconomie of andere voor planeconomie relevante richting

Kennis van:

 • alle relevante wet- en regelgeving rondom grondexploitatie als de omgevingswet, de plankosten regeling e.d;
 • alle relevante wet- en regelgeving rondom de financiële vereisten van de begroting en jaarrekening zoals de BBV en de Vpb;
 • faciliterend grondbeleid en mogelijkheden van kostenverhaal.

Overige functie-eisen:

 • minimaal vijf tot tien jaar relevante werkervaring op het gebied van planeconomie en financieel advies bij gebiedsontwikkeling en het opstellen van een begroting en jaarrekening;
 • goed op de hoogte en volgt actief marktontwikkelingen in volkshuisvesting en corporatiewereld;
 • uitstekende adviesvaardigheden;
 • sterk ontwikkelt analytisch denkvermogen;
 • goede communicatieve en redactionele vaardigheden;
 • affiniteit met het werken in een bestuurlijke en politieke omgeving;
 • proactief, ambitieus, zelfstandig, stressbestendig en een enthousiaste teamplayer.

Wij bieden
Deze functie is ingedeeld in salarisschaal 11 (aanloopschaal 10). Het salaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt minimaal € 2.795- en maximaal € 4.859,- bruto per maand.

 • Goede werk-privébalans; een fulltime dienstverband is maximaal 36 uur.
 • Een tijdelijke ambtelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vaste ambtelijke aanstelling.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05 % wat je maandelijks opbouwt. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je het budget besteedt.
 • Reis je met openbaarvervoer? Jouw reiskosten worden dan volledig vergoed (2e klas).
 • Maatschappelijk relevant werk. Alles wat je doet heeft direct gevolg voor inwoners, medewerkers en partners van de gemeente Tilburg. Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern opengesteld.

Interesse?
Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Dennis Damink, teammanager Grond, telefoonnummer 06-15881895. Vragen over de sollicitatieprocedure kun je mailen naar personeel@tilburg.nl onder vermelding van vacaturenummer: VGB18-02e. Solliciteren kun je door hierboven op ´solliciteer´ te klikken.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 10 oktober 2018.

Werken bij de gemeente Tilburg
Aantrekkelijke stad 

De stad Tilburg en de dorpen Udenhout en Berkel-Enschot liggen in het Hart van Brabant, waar het leven goed is en mensen zich snel thuis voelen. Tilburg is met 215.000 inwoners de zesde stad van het land. Ondernemend, actief, innovatief. Hard werken gaat hier hand in hand met gezelligheid. Cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken bij de vele evenementen, musea en gevarieerde optredens. Door de vele ontwikkelingen in de Binnenstad, Spoorzone en Piushaven wordt het stadshart steeds aantrekkelijker. De prachtige groene omgeving met veel bos nodigt uit om heerlijk te ontspannen. Er zijn prima onderwijsinstellingen op alle niveaus en er is een breed aanbod op het vlak van sport, horeca, zorg en welzijn.

Professionele netwerkorganisatie 
Gemeente Tilburg: 1900 professionals en een jaarbegroting van 859 miljoen euro. Een flinke organisatie dus, met een uitgebreid takenpakket en alle uitdagingen die horen bij een grote gemeente. Een organisatie ook, die in beweging is en steeds meer aansluit bij initiatieven, ideeën en energie in de samenleving. Per opgave bepaalt de gemeente haar rol, met oog voor de belangen die daaromheen spelen. Met een duidelijk doel: samen met burgers en bedrijven zorgen dat mensen prettig in Tilburg kunnen wonen, werken en verblijven. De gemeentelijke organisatie bestaat uit 19 afdelingen en een Griffie. De sfeer is ontspannen, de lijnen zijn kort en er kan veel. Maar er wordt ook veel verwacht van de medewerkers. Ze zijn klantgericht en resultaatgericht en ze kunnen prima samenwerken. We vragen lef en passie, en uiteraard liefde voor de stad.

Het Vastgoedbedrijf beheert en exploiteert de gronden en gebouwen die eigendom zijn van de gemeente. De aan- en verkoop van gronden is hier onderdeel van. Het Vastgoedbedrijf is daarnaast ook binnen én buiten de gemeentelijke organisatie betrokken bij het proces van gebieds- en vastgoedontwikkeling; als opdrachtgever, of als deskundige en adviseur.

De afdeling bestaat uit 2 teams, Grond en Gebouwen. Het team Grond is onder meer verantwoordelijk voor de grondexploitatie. Het team zorgt ervoor dat, verspreid over de stad, voldoende grond word aangekocht en/of ontwikkeld ten behoeve van gebiedsontwikkeling. Ook wanneer de gemeente geen eigenaar is van de grond, is het team bezig met stadsontwikkeling. Zij adviseren in gemeentelijke projecten als vastgoedstrateeg, zijn betrokken als jurist of geven financieel advies. De medewerkers van team Grond werken hierbij nauw samen met marktpartijen. Het team Gebouwen is verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van de gemeentelijke panden zoals de Schouwburg, Sportlocaties en gemeentekantoren.