Projectleider 11 Veiligheid

| 12 maart 2018

Als er een uitdagende werkgever is, dan is het wel de DCMR, de milieudienst van het Rijnmondgebied. Elke dag opnieuw zetten wij alles op alles om honderdduizenden mensen veilig te laten wonen, reizen en werken in een gebied met een van de grootste havens ter wereld, imposante multinationals en risicovolle materialen. Dat is dus balanceren voor gevorderden, want eenvoudige antwoorden zijn er niet.

Jij kunt ons daarbij helpen als

Projectleider 11 Veiligheid
32-36 uur

Wat ga je doen?
Als het om veiligheidsvraagstukken gaat, dan ben jij als projectleider het kloppende hart van de regio Rijnmond. Bij jou starten de eerste initiatieven en komen de eerste resultaten weer bij elkaar. Je werkt soepel samen met uiteenlopende stakeholders in Rijnmond en anticipeert op veranderingen die komende decennia in de Rijnmond te verwachten zijn. Je herkent enerzijds het belang van de omgevingsveiligheid en anderzijds de op te lossen vraagstukken in het havengebied.

En dat is uitdagend. Want er zijn maar weinig vakgebieden die zich zo snel ontwikkelen en bij de DCMR zoveel afwisseling bieden. Als projectleider veiligheid werk je samen met collega’s op het gebied van vergunningverlening toezicht en ruimtelijke ordening. Met hen pel je complexe externe veiligheidsvraagstukken af. Die complexiteit neemt met de komst van de omgevingswet alleen maar toe. Dan komt het aan op integratie met omgevingsveiligheid. Op een integrale en snelle beoordeling van omgevingsvraagstukken door adviseurs. Denk maar eens aan ruimtelijke ordeningsaspecten en risico’s van veroorzakende activiteiten enerzijds en anderzijds de risicogevoelige functies. Een projectleider veiligheid, jij dus, moet het allemaal overzien. Daarbij zal het onderhouden en beheren van de juiste data steeds belangrijker worden.

Wie zoeken wij?
We zoeken een collega op academisch denkniveau. Het veiligheidsdomein (wet- en regelgeving) heeft voor jou nog maar weinig geheimen. Dat geldt ook voor de vraagstukken die we noemden. En voor leidinggeven aan projecten in een snel veranderende omgeving. Ook daarin ben je thuis. Bovendien ken je ons en weet je wat er in de Rijnmond speelt.

Rekensoftware en de complexe industrie kunnen beide op je warme belangstelling rekenen. Risicoanalyses beoordelen, werken met Gis, het is voor jou bekend terrein. Je neemt graag het initiatief en bent in staat om (nieuwe) ontwikkelingen te starten, te begeleiden en af te ronden. Structuur aanbrengen vind je prettig en in een complex krachtenveld blijf je moeiteloos overeind. Je verbindt en communiceert uitstekend. Je bent omgevingsbewust met een maatschappelijke en bestuurlijke belangstelling. Veiligheidsvraagstukken ontrafel je het liefst door in scenario’s te denken.

Binnen het werkveld is er een verandering ingezet. Behalve wet- en regelgeving, wordt de context van het werk steeds belangrijker en is het van belang dat je over vaardigheden beschikt om je werk goed te kunnen doen.
Voldoe je nog niet aan alle eisen, maar heb je wel affiniteit met externe veiligheid? Ook dan kun je reageren!

Wat bieden wij?
Een afwisselende, uitdagende functie in een dynamisch gebied. Je werkt 32 tot 36 uur per week en je salaris is maximaal € 4.696,60 per maand. Hiernaast ontvang je een Individueel Keuzebudget van tenminste 20% van je maandsalaris.

Verder bieden wij je nog:

  • een vaste aanstelling, als je profiel volledig aansluit op de vacature
  • alle ruimte om je te ontwikkelen
  • een professionele, maar informele werksfeer
  • een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder variabele werktijden, gedeeltelijke vergoeding openbaar vervoer voor je woon-werkverkeer en goede opleidingsmogelijkheden

Klinkt dat interessant?
Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Ton Groeneweg, bureauhoofd Geluid en Veiligheid, tel: (010) 246 81 45. Weet je genoeg? Je motivatie en cv ontvangen we graag uiterlijk 2 april 2018 via onze sollicitatiepagina. Vermeld wel even het vacaturenummer: 2018-004.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.