Provincie Zuid-Holland
Projectleider Ruimte en Mobiliteit

| 22 mei 2019

Projectleider Ruimte en Mobiliteit
36 uur | Bepaalde tijd | Den Haag

240.000 woningen erbij in Zuid-Holland en 3, 6 miljoen inwoners die graag mobiel willen zijn en blijven. Hoe regel je dat met elkaar en wie coördineert zoiets? Precies, de provincie Zuid-Holland. Om dit allemaal goed te organiseren zoeken wij een sterke projectleider ruimte en mobiliteit die onze mooie provincie bereikbaar weet te houden.

 

Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea. Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Eerst even voorstellen wie wij zijn

De afdeling Mobiliteit en Milieu ondersteunt en adviseert het provinciaal bestuur op de ambities voor duurzame bereikbaarheid en een gezonde en veilige leefomgeving. Alle beleidsmatige taken op het gebied van mobiliteit, infrastructuur, openbaar vervoer, verkeersveiligheid, luchtvaart en milieu (beleidsmatige aansturing Regionale Uitvoeringsdiensten, geluid, luchtkwaliteit, externe veiligheid) zijn ondergebracht bij de afdeling M&M. De afdeling kent een omvang van circa 90 fte en bestaat op dit moment uit vier bureaus.

Wat ga je allemaal doen?

Je krijgt energie van het volgen van de ontwikkelingen rondom stedelijke mobiliteit en vernieuwende mobiliteitsconcepten voor kleinschalig stedelijk vervoer en deelmobiliteit. Daarin zoek je actief naar mogelijkheden om dit in te brengen en tot uitvoering te brengen in de complexe, binnenstedelijke opgaven waar je aan werkt.

Jij gaat samen met andere partijen in de provincie resultaatgericht aan de slag, zonder daarbij onze belangen uit het oog te verliezen. Je weet je te verbinden tussen “extern en intern” en je vormt snel (inhoudelijke)samenwerkingscoalities. Als instrumenten als faciliteren, stimuleren en verleiden niet voldoende zijn, zoek je vernieuwende manieren om bovenstaande doelen te bereiken. Dit kunnen zowel nieuwe samenwerkings- als financieringsvormen zijn.

Ook ben je gesprekspartner voor gemeenten en daarmee ons visitekaartje. In het overleg met gemeenten moet je, per fase, kunnen inspelen op de situatie: soms de uitgestoken hand en soms de scherpte opzoeken en helderheid bieden vanuit de provinciale kaders.

Je vindt het vanzelfsprekend om over de grenzen van de beleidsvelden heen te kijken en vraagstukken vanuit een breder perspectief te benaderen. Je zorgt ervoor dat de samenwerking met externe partners en interne organisatieonderdelen als wonen, ruimte, economie, groen en mobiliteit een extra impuls krijgt. Daarbij ben je wel de “spin in het web” maar zeker niet de enige die vanuit de provincie aan een locatie werkt.

Denk daarbij aan vraagstukken als het versnellen van woningbouw, transformatie van verouderde bedrijventerreinen naar moderne woon/werkmilieus en de versterking en ontwikkeling van stedelijke groen- en waterstructuren.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een WO opleiding in de richting van ruimtelijke ordening
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in of met een overheidsomgeving.
 • Je bent communicatief handig, nieuwsgierig van aard, een teamspeler met glans, en onderhoudt contacten binnen en buiten de provincie.
 • Je bent een doener en neemt zelf initiatief om ontwikkelingen verder te brengen.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met stedelijke mobiliteit
 • En je bent politiek bestuurlijk sensitief en weet ook goed te onderhandelen.

 

Wat bieden wij?

 • Een salaris van max € 5486,65 bruto per maand (schaal 12)
 • Een 36-urige werkweek met de mogelijkheid 40 uur te werken en daardoor extra verlof op te bouwen
 • Een individueel keuzebudget van 22%, dus veel ruimte voor het maken van eigen keuzes als het gaat om je arbeidsvoorwaarden
 • Een ABP pensioen
 • Een organisatie met zeer actuele interessante thema’s
 • Veel tijd en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een interessant netwerk
 • Een contract voor minimaal twee jaar.

 

Contact

Voor vragen over de inhoud van de vacature: Annette ter Kuile, Bureauhoofd, 06-15966378.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure: Paul Stad, Recruiter, 06-29401964.

Reageren

Stuur je motivatie en cv naar ons toe via de sollicitatiebutton. De vacature sluit op 9 juni aanstaande. Wij hebben op 19 juni de eerste selectiegesprekken ingepland.

Solliciteer op deze vacature

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.