Gemeente Dordrecht
Projectmanager

| 16 juni 2020

Wij zoeken een ervaren projectmanager die  enthousiast wordt van projecten in hoofdzakelijk het fysieke domein en soms ook het sociale domein. Projecten aansturen vind jij een uitdaging en je gaat voor het beste resultaat. Wil je mooie projecten, dan kom je bij ons werken.

Projectmanager

Dordrecht is de oudste stad van Holland met vele monumenten, schitterend gelegen aan De Biesbosch en omringd door prachtige rivieren. Het is een stad met ruim 120.000 inwoners. Dordrecht zet in op groei van het inwonersaantal en wil jongeren en gezinnen aan de stad verbinden. In deze college periode willen we 4000 woningen realiseren en nog eens 6000 woningen planvoorraad na 2022, en dat binnenstedelijk! Dit vraagt om integrale gebiedsontwikkelingen met oog voor alle stedelijke uitdagingen, zoals bereikbaarheid, duurzaamheid, welzijn en economie, en misschien wel de belangrijkste de Dordtse identiteit. 

Wat ga je bij ons doen? 
Als projectmanager lever je een bijdrage aan de ambities van Dordrecht en de regio. Jouw projecten zijn divers, soms tactisch van aard en andere keren minder complex. Je bent een stevige gesprekspartner op tactisch niveau, en gewend om te werken in een complexe ambtelijke en bestuurlijke omgeving. Jouw focus ligt op het uitvoering geven aan de opdracht, het opzetten, organiseren van en leiding geven aan multidisciplinaire projectteams en ook op sturing en verantwoordelijkheid nemen op het te behalen resultaat.

Jij bent integraal verantwoordelijk voor het uitvoeren van de projecten. Hierbij ligt het accent op het organiseren en beheren van alle bij een project behorende projectmatige aspecten op het gebied van geld, risico’s, organisatie, communicatie, kwaliteit, informatie en tijd. 

Je levert een inbreng aangaande voorstellen tot het verder professionaliseren van het intergemeentelijk Projectmanagementbureau (iPM) en de implementatie daarvan.

Je draagt daarbij zorg voor het managen van de risico’s van project en opdrachtgever, de verwachtingen van de omgeving en van afspraken met opdrachtgever, projectteamleden en met externe partners. Je stuurt op de voortgang van jouw projecten en bent aanspreekpunt en klankbord voor (deel)projectleiders en leden van het projectteam. En je zorgt tegelijk voor de samenhang van het project in de gemeentelijke organisatie. 

Wat neem je mee? 

  • Hbo werk- en denkniveau;
  • Minimaal 3 jaar ervaring en ruime kennis en van project- en /of programmamanagement in (bij voorkeur) een gemeentelijke organisatie;
  • Ervaring met diverse vormen van gebiedsontwikkeling;
  • Ervaring met conceptontwikkeling en realiseren van diverse functies (als woningen, bedrijven, etc.) en met binnenstedelijke ontwikkelingen.

Je bent een ervaren projectmanager die van aanpakken weet. Coördineren, plannen en organiseren zit in je genen. Je bent autonoom, enthousiast en energiek. Je hebt strategisch inzicht, bent zakelijk ingesteld en een collegiale teamspeler. Je beschikt over een gezonde dosis inlevingsvermogen, organisatiesensitiviteit en zelfreflectie. Je schakelt makkelijk en hebt overtuigingskracht. Je hebt een grote mate van verantwoordelijkheid en je werkt vanuit een verbindende rol waarbij transparantie centraal staat. 

Je brengt ruime ervaring mee in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de gemeente alsmede het doen van voorstellen. Je bent een goede netwerker en een gewaardeerd gesprekspartner met uitstekende communicatieve vaardigheden. 

Je herkent je in onze kernwaarden: Vertrouwen, Verantwoordelijkheid, Initiatief en Samenwerken

Waar kom je te werken? 
De Gemeente Dordrecht werkt, samen met (regionale) ketenpartners, aan een leefbare en aantrekkelijke stad en regio. Je komt te werken bij het intergemeentelijk projectmanagementbureau (iPM) in het cluster Management en Ondersteuning. Bij iPM werken circa 60 professionals (projectmanagers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe, maatschappelijke en fysieke projecten. Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Alblasserdam.

Wie zijn wij?
Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Een stad waarvoor je moeite moet doen. Om te zien wat er is en te weten wat er allemaal kan. Voor wie dat ziet en voor wie dat weet, is Dordrecht een inspirerende stad. 

Wat bieden we jou? 
We bieden je een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband voor 36 uur per week. Wil je 32 uur werken, dan is dat bij ons bespreekbaar.

Je salaris is, afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring, maximaal € 5.118,- bruto per maand (schaal 11, cao gemeenten per 1-7-2020) bij een werkweek van 36 uur. 

Jij krijgt bij ons volop ontwikkelmogelijkheden en uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van flexibele werktijden, verlofregelingen, pensioen en reiskosten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen. 

Solliciteren of meer weten? 
Ben je enthousiast geworden, solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Heb je vragen? Neem dan contact op met Frank Schalk, Clustermanager, via 06-5080 2869.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Projectmanager, Projectmanagement, Programmamanager, Programmanagement, Gebiedsontwikkeling, Overheid, Gemeente, vacature Dordrecht