Senior Adviseur Ruimtelijk Domein

| 13 december 2017

Ben jij die communicatief sterke netwerker en
ervaren adviseur over lokale vraagstukken? Lees snel verder!

Bedrijfsinformatie
De afdeling Verbinding en Regie ondersteunt de besturen van Amstelveen en Aalsmeer bij de voorbereiding van ontwikkelingen binnen de beide gemeenten. De taken van de afdeling bewegen zich rond vier pijlers: bestuurlijk (regionale) thema’s, transformatie van het maatschappelijk domein, economische zaken en verandervraagstukken op het ruimtelijk domein. De afdeling voert haar taken uit in nauwe samenwerking met collega’s van andere afdelingen en betrokkenen vanuit externe organisaties in de gemeenten en de regio. De afdeling telt ongeveer 30 medewerkers.

De afdeling is op zoek naar een

Senior Adviseur Ruimtelijk Domein M/V
36 uur

Wat ga je doen?
Je functie bestaat uit een combinatie van taken: voorbereiding van kaderstellende besluitvorming,  uitvoering van strategische, politiek-bestuurlijk complexe en gevoelige dossiers en het voeren van een stevige procesregie op uiteenlopende thema’s. Je maakt deel uit van een groot netwerk binnen en buiten de organisatie. Je werkpakket verandert in de loop der jaren  onder invloed van de bestuurlijke speerpunten, die de colleges van Amstelveen en Aalsmeer definiëren. In deze functie zijn advisering over lokale ruimtelijke ontwikkelingen vanuit regioperspectief, strategische en regionale advisering op het gebied van Verkeer & Vervoer en advisering op het Schipholdossier de centrale elementen. Op basis van visie en overtuigingskracht weet jij doortastend de politieke koers te vertalen in acties van de gemeente en van anderen. Het gaat kortom om een veelzijdige functie die draait om strategisch bestuurlijke advisering in politiek relevante dossiers op het ruimtelijk domein.

Wie ben je?
Je beschikt over goed ontwikkelde proces- en adviesvaardigheden die je in staat stellen resultaatgericht te werken. Je hebt ervaring in het verloop van strategische adviestrajecten rond multidisciplinaire vraagstukken binnen (lokale) overheidsorganisaties. Je bent op de hoogte van de actuele ruimtelijke ontwikkelingen en thema’s  binnen het lokale openbaar bestuur en je weet die voor de organisatie te vertalen in concrete doelstellingen en acties. Je bent een organisator die verbindingen tussen beleidsvelden ziet en maakt. Je schakelt makkelijk tussen beleid en uitvoering. Je politieke sensitiviteit is goed ontwikkeld. Je hebt een  academisch werk- en denkniveau en  beschikt over drie tot vijf  jaar relevante werkervaring, bij voorkeur ook in regionale samenwerking. Vereiste competenties: netwerkvaardig, overtuigingskracht, resultaatgericht, omgevingsbewust, bestuurlijk sensitief.

Gemeente Amstelveen biedt
Wij bieden een functie in een organisatie die volop in beweging is. Daarnaast kan je rekenen op een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket, waaraan je gedeeltelijk zelf invulling kunt geven. De salarisindicatie voor de functie bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.363,- bruto per maand (schaal 12) bij een 36-urige werkweek.

Contactinfo
Voor inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Gonneke Gelderloos Hoofd afdeling Verbinding & Regie. Wil je meer weten over de procedure, neem dan contact op met Yoyce Klimsop, HR adviseur. Beiden zijn te bereiken via 020-5404911.
Interesse?
Denk je in aanmerking te komen voor deze functie stuur dan je brief + CV vóór 1 januari 2018 via onze sollicitatiepagina.

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.