Senior Projectleider en Projectleider

| 10 september 2018

 

Lijkt het jou wat om als projectleider te werken aan projecten als de realisatie van een zwembad, ontwikkeling van een recreatiegebied of herontwikkeling van bedrijfslocaties in een gemeente tussen Amsterdam en Utrecht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zien een toenemende behoefte aan projectmatige werkzaamheden en projectleiding binnen het fysieke domein. Die toename zit met name in ruimtelijke initiatieven vanuit de samenleving met een grote complexiteit. Naast grondexploitatieprojecten zijn er verschillende projecten waarbij wij met diverse stakeholders tot ontwikkeling van een gebied of locatie proberen te komen. Die toename zit met name in ruimtelijke initiatieven vanuit de samenleving met een grote complexiteit omdat zij vaak gelegen zijn in bestaand gebied en er vele belangen spelen.

Daarom zijn wij voor het team Plannen & Projecten bij de afdeling Ruimte op zoek naar twee projectleiders (Senior Projectleider en Projectleider). Indien je solliciteert willen we je vragen jouw interesse in één of beide van de functies kenbaar te maken in jouw motivatiebrief.

 

Senior Projectleider
voor 32-36 uur per week / vacaturenummer 18.35(a)
Als Senior Projectleider geef je sturing aan diverse complexe projecten of onderdelen daarvan waarbij direct sprake is van een maatschappelijke en/of bestuurlijke impact met een groot afbreukrisico. Deze projecten hebben een hoge complexiteit. Je  hebt een WO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur meer dan 3 tot 5 jaar ervaring als projectleider bij een gemeentelijke organisatie.

&

Projectleider
voor 32-36 uur per week / vacaturenummer 18.35(b)
Als Projectleider stuur je diverse complexe projecten of onderdelen daarvan aan met een gemiddeld afbreukrisico. Deze projecten hebben een gemiddelde complexiteit en het initiatief ligt vaak buiten de gemeente. Zelfstandig of in aansturing van een planoloog/jurist in je projectteam leid, coördineer en begeleid je bijbehorende planologische procedures binnen de WABO, de Wro en/of de Omgevingswet met alles wat hier bij hoort. Je hebt HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur 1 tot 3 jaar ervaring als projectleider bij een gemeentelijke organisatie.

De werkzaamheden van de Senior Projectleider & Projectleider:
Je stelt projectdocumenten op en stemt dit af met collega’s en opdrachtgevers en legt het voor vaststelling voor aan het college of de gemeenteraad. Dit betekent ook dat je sparringpartner bent voor je ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgever over de voortgang van het project en hierover verantwoording aflegt. Je organiseert de bezetting van je projectteam, stuurt dit team aan, geeft opdrachten en bewaakt de voortgang hiervan. Dit betekent ook dat je projectbesprekingen voorzit. Samen met dit projectteam kijk je creatief naar ontwikkelmogelijkheden. Een project monitor je op basis van de GOTRICK principes. Projectfasen rond je af door middel van een beslisdocument en aan de hand hiervan doe je voorstellen voor de volgende projectfase. Gedurende deze werkzaamheden bewaak je de raakvlakken met andere projecten en beleidsvelden. Integraliteit is voor jouw van groot belang in je werk: zowel in de samenwerking binnen de organisatie, als in de contacten met externe partners en inwoners. Je gaat hierin omgevingsgericht te werk. Je ontwikkelt en onderhoudt (relatie)netwerken. Ook ontwikkel en verzorg je de communicatie over betreffende beleidsontwikkelingen naar netwerken, burgers, het bedrijfsleven, instellingen, bestuurders en collega’s.

Wat breng je mee als Senior Projectleider & Projectleider:
Je hebt ervaring met gebied- en/of vastgoed ontwikkeling (o.a. binnenstedelijke ontwikkelingen), buitenruimteprojecten en grondexploitaties. Je bent niet vreemd met de politiek-bestuurlijke besluitvorming. Je neemt van nature de leiding en zoekt collega’s van andere afdelingen actief op. Alles tot in de puntjes plannen en organiseren is helemaal jouw ding. Je deinst niet terug voor een onderhandeling en durft ook de knopen door te hakken. Je bent een stevige adviseur voor het bestuur. Verder ben je ook nog eens een sterke teamplayer. Je werkt op basis van het GOTRICK principe.

De gemeente De Ronde Venen
In het Groene Hart tussen Amsterdam en Utrecht ligt de gemeente De Ronde Venen in een groen en waterrijk gebied. De gemeente telt ca. 43.000 inwoners en bestaat uit 8 dorpskernen. Het gemeentehuis staat in Mijdrecht.

Wil je meer over ons weten, kijk dan op: https://www.derondevenen.nl/

De afdeling Ruimte:
De functies zijn onderdeel van team Plannen & Projecten en van de afdeling Ruimte. Bij de afdeling Ruimte staat de omgeving centraal. Het gaat over de activiteiten van inwoners of ondernemers die betrekking hebben op de omgeving: woningen, werk en voorzieningen zoals winkels en zorg en de mogelijkheden om te recreëren. Hierbij speelt aandacht voor wat waardevol is in de ruimte om ons heen, zoals het landschap en cultuurhistorie. Ook mobiliteit en duurzaamheid vragen continue aandacht bij de vraagstukken die voorliggen. Er wordt ruimte geboden aan inwoners, ondernemers en organisaties voor ontwikkeling. Met de ingrepen in de ruimte zoeken we steeds naar een duurzame samenleving en streven we maatschappelijke doelen na. Binnen deze context worden ruimtelijk beleid en plannen gemaakt en uitgevoerd, worden omgevingsvergunningen verleend en is er toezicht op de omgeving. Ook vallen de taken op het gebied van vastgoed en huisvesting binnen deze afdeling.

Wij zijn een aantrekkelijke werkgever:
Bij ons krijgen medewerkers veel vrijheid en verantwoordelijkheid; je hoort van je teamleider niet wát je moet doen maar waar we naartoe willen. Het is aan jou om de uitdaging aan te gaan en dat te vertalen naar concrete resultaten. Wij bieden flexibele werktijden waardoor het voor jou gemakkelijker wordt om privé en werk op elkaar af te stemmen.

Senior Projectleider
Het salaris voor de functie Projectleider A is afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 5.520,00 bruto per maand (functieschaal 12 bij een 36-urige werkweek, gebaseerd op het loonpeil van 1 januari 2018).

Projectleider
Het salaris voor de functie Projectleider B is afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.859,00 bruto per maand (functieschaal 11 bij een 36-urige werkweek, gebaseerd op het loonpeil van 1 januari 2018).

Naast je salaris ontvang je ook een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuzebudget (IKB).

De hoogte van het IKB is gelijk aan 17,05% van je salaris en salaristoeslagen. Bovenop dit bedrag krijg je als je full time werkt ieder jaar € 500 extra van je werkgever. Bij deeltijd wordt dit bedrag evenredig aangepast. Dit IKB kun je voor verschillende doeleinden inzetten, bijvoorbeeld voor extra verlof, bedrijfsfitness of het volgen van een opleiding.

Solliciteren op een van deze functies?
Heb je interesse in één of beide van deze verantwoordelijke en veelzijdige functies, reageer dan vóór 1 oktober 2018 via onderstaande link. Maak in jouw motivatiebrief kenbaar naar welke functie(s) jouw interesse uitgaat. Uitsluitend reacties via ‘Werken in het Westen’ worden meegenomen in de sollicitatieprocedure. Een ieder kan via ‘Werken in het Westen’ solliciteren.

Senior Projectleider en Projectleider

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Als deze gesprekken positief verlopen zijn dan vindt een arbeidsvoorwaardengesprek plaats.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.

De eerste gesprekken staan gepland op 10 oktober 2018 tussen 12:00 – 16:00.

Wil je meer informatie?
Bel dan met Bas Willemsen (teamleider Plannen & Projecten), telefoon 06 12 62 65 92.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.