Rijswijk
Senior Projectleider Mobiliteit en Leefomgeving

| 11 maart 2020

36 uur

Omschrijving
Als Senior Projectleider heb je een aanjagende rol als projectleider, opdrachtgever en adviseur en draag je bij aan de leefomgeving en de mobiliteit in de stad Rijswijk met circa 50.000 inwoners. Jij beheerst de kunst om soepel te schakelen tussen de verschillende rollen en jij houdt voor ogen dat het daadwerkelijk gaat om tot resultaat te komen in ieder project.

Jouw opdracht
Je werkt op het op het snijvlak van “mobiliteit & leefomgeving”. Een breed vakgebied met veel verschillende belangen. Jij zorgt als opdrachtgever voor de projectkaders en de projectopdrachten. Voorbeelden zijn:

Daarnaast adviseer je op tactisch en strategisch niveau het management en bestuur van de gemeente Rijswijk over dossiers en processen met maatschappelijke impact, zoals:

Voor jou zijn het toepassen van innovatie, het anders omgaan met mobiliteit en het inpassen van vele ruimtelijke initiatieven en gebiedstransformaties, mooie uitdagingen. Op dit moment zijn meerdere projecten en processen actueel waar we in Rijswijk versterking voor nodig hebben. Ook gaat eind 2020 een ervaren projectleider/opdrachtgever met pensioen. We kiezen ervoor om jou en hem in 2020 samen voor een goede overdracht te laten zorgen. Daarnaast krijg jij de ruimte om nieuwe initiatieven en projecten op te starten.

Wat verwachten we van jou?
Jij weet als Senior Projectleider Mobiliteit en Leegomgeving wat er komt kijken bij complexe processen en projecten om samen de klus te kunnen klaren. Je krijgt energie van organiseren en je kunt omgaan met tegenstrijdige belangen zonder het resultaat uit het oog te verliezen. Je voelt je thuis in een organisatie die informeel is, maar ook resultaatgericht. Jouw creativiteit en flexibiliteit kan je hier goed inzetten.

Verder beschik je over:

  • een afgeronde WO of HBO+ opleiding met het accent op inrichting van de openbare ruimte en infrastructuur (bijvoorbeeld civiele techniek, verkeerskunde, geografie& planologie, management van de leefomgeving, landschapsarchitectuur) met minstens 5 jaar relevante werkervaring in projecten bij de (gemeentelijke) overheid;
  • Relevante kennis en ervaring met integraal projectmanagement. Plannen, organiseren en overzicht houden gaan je gemakkelijk af en je hebt er plezier in;
  • relevante kennis van het brede beleidsterrein van mobiliteit, infrastructuur en inrichting openbare ruimte, zodat je verbanden kan leggen tussen de belangen van verkeer, beheer, economie en ruimtelijke ordening en innovatie kan doorvoeren;
  • een stevige visie op integrale en/of gebiedsopgaven en kan je gemakkelijk schakelen tussen abstracte advisering en het aanpakken van praktische projecten;

Tenslotte verwachten we van jou een trekkersrol, maar ook een rol als begeleider of vraagbaak voor junior en medior medewerkers. Het team is in ontwikkeling door vertrek en komst van collega’s en de start van een ambitieus bestuur. Een “verbinder” is daarom van bijzondere waarde. Je bent tevens sparringpartner voor de leidinggevende om samen te zorgen voor verbetering van projectmatig werken.


Wat je van ons kunt verwachten

  • Een functie voor 32-36 uur per week;
  • De functie is indicatief ingedeeld in functieschaal 11A. Bruto maandsalaris: minimaal € 3.491,00 (aanloopschaal 11) en maximaal € 5.410,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding op basis van 36 uur per week);
  • Een tijdelijk contract voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden: Individueel Keuzebudget, vitaliteitsbudget, vorming en opleiding, ADV-opbouw, mogelijkheid tot thuiswerken en zakelijke devices (iPhone én keuze uit een iPad of (mini)laptop);
  • Een professionele, klantgerichte werkomgeving waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling;
  • Een informele werksfeer.

Over de gemeente Rijswijk
Bij gemeente Rijswijk werken ongeveer 470 medewerkers in 35 verschillende teams. Collega’s zoeken elkaar gemakkelijk op en er zijn korte lijnen. Je hebt dus snel contact binnen alle bestuurlijke en gemeentelijke niveaus. De open cultuur en de overzichtelijke omvang van de organisatie zorgen ervoor dat jij en je werk goed zichtbaar zijn. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.

Over het team
Als aanjager mobiliteit & leefomgeving maak je deel uit van het Team Bereikbare Stad binnen Domein Ruimtelijke Ontwikkeling. In dit team werk jij samen met beleidsmedewerkers, ontwerpers, projectleiders en opdrachtgevers aan de plannen en projecten voor een stad die bereikbaar, leefbaar, duurzaam en verkeersveilig is. Team Bereikbare Stad is je “basisplaats”. Een deel van je opdrachten vinden plaats onder het management van andere teams. Onze organisatie is compact en heeft korte lijnen tussen teams, management en bestuur.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Rob Doesburg, projectleider /ambtelijk opdrachtgever Bereikbare Stad via telefoonnummer 070-3261582. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure: Jitske Fennema, coördinator Recruitment via 06-14418876.

Geïnteresseerd?
Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan de bovenstaande beschrijving? We ontvangen graag je CV en motivatie via onze sollicitatiepagina.

Tot slot
We vinden inzicht in je competenties en talenten, naast vakkennis en ervaring, belangrijk. Een assessment maakt eventueel deel uit van de selectieprocedure. De procedure sluit op het moment dat er een geschikte kandidaat is gevonden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Projectleider, Projectmanager, Openbare Ruimte, Infrastructuur, Civiele Techniek, Verkeerskunde, Geografie, Planologie, Overheid, Gemeente