Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling

| 1 augustus 2018

Wij zoeken een ervaren projectmanager met ervaring in gebiedsontwikkeling. Complexe projecten aansturen vindt jij een uitdaging en je gaat voor resultaat. Wil je mooie projecten, kom dan bij ons werken als:

Senior Projectmanager Gebiedsontwikkeling
36 uur | Dordrecht

Dordrecht is de oudste stad van Holland met vele monumenten, schitterend gelegen aan De Biesbosch en omringd door prachtige rivieren. Het is stad met ruim 120.000 inwoners. Dordrecht zet in op groei van het inwoneraantal en wil jongeren en gezinnen aan de stad verbinden. In deze college periode willen we 4000 woningen realiseren en nog eens 6000 woningen planvoorraad op nieuwe locaties, te realiseren na 2022, en dat binnenstedelijk! Dit vraagt om integrale gebiedsontwikkelingen met oog voor alle stedelijke uitdagingen, zoals bereikbaarheid, duurzaamheid, welzijn en economie, en misschien wel de belangrijkste de Dordtse identiteit.

Wat ga je bij ons doen?
Je gaat aan de slag als senior projectmanager, met accent op gebiedsontwikkeling. Je levert een bijdrage aan de ambities voor woningbouw in Dordrecht en de regio. Jouw projecten zijn complex, strategisch van aard (in relatie tot de bouwopgave) en beheersen grote investeringsbedragen. Hierbij is ook het bestuurlijk risico groot. In de projecten participeren in- en externe partners (zowel overheid als markt). Je bent een stevige gesprekspartner op strategisch niveau, en gewend om te werken in een complexe ambtelijke, bestuurlijke en marktgeoriënteerde omgeving.

Als projectmanager ben je integraal verantwoordelijk voor het uitvoeren van de projecten. Je geeft leiding aan diverse projecten en bent verantwoordelijk voor het resultaat, de sturing, middelen, rollen, taken, bevoegdheden en rapportage hierover. Jouw focus ligt op het uitvoering geven aan de opdracht, het opzetten en organiseren van de multidisciplinaire projectteams alsmede sturing en verantwoordelijkheid nemen op het te behalen resultaat.

Je draagt daarbij zorg voor het managen van de projectrisico’s van opdrachtgever, de verwachtingen van de omgeving en van afspraken met opdrachtgever en (deel)projectleiders. Je stuurt op de voortgang van de diverse gebiedsontwikkelingen en bent aanspreekpunt en klankbord voor (deel)projectleiders en leden van het projectteam. En je zorgt tegelijk voor de samenhang van het project in de gemeentelijke organisatie.

Wat breng jij mee?

  • Hbo werk- en denkniveau met ruime aanvullende kennis en ervaring of een relevante WO opleiding;
  • Brede kennis en ervaring van project- en /of programmamanagement in (bij voorkeur) een gemeentelijke organisatie, plus:

o Ruime ervaring met diverse vormen van gebiedsontwikkeling,

o Ervaring met conceptontwikkeling en realiseren van diverse functies (als woningen, bedrijven, binnenstadontwikkeling).

  • Aantoonbare ervaring in het voeren van gesprekken met marktpartijen (onderhandeling zowel inhoudelijk als financieel).

Je bent resultaatgericht en hebt het vermogen om partijen in beweging te krijgen én bent in staat om zowel voor de markt als de overheid een optimaal resultaat te bereiken. Omgaan met onvoorziene omstandigheden en schakelen tussen strategieën gaat je makkelijk af. Naast uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie vaardigheden ben je een zeer vaardige adviseur.

Je brengt ruime ervaring mee in het optreden in overlegsituaties en het daarin toelichten en verdedigen van het standpunt van de gemeente alsmede het doen van voorstellen. Jouw bestuurlijk- politiek inschattingsvermogen met overtuigingskracht helpt je hierbij. Voor ons is het een pre als je een uitgebreid netwerk hebt in zowel gemeentelijke organisaties als binnen de markt van de projectontwikkeling.

Waar kom jij te werken?
De Gemeente Dordrecht werkt, samen met (regionale) ketenpartners, aan een leefbare en aantrekkelijke stad en regio. Je komt te werken bij het intergemeentelijk projectmanagementbureau (iPM) in het cluster Management en Ondersteuning. Bij iPM werken circa 60 professionals (projectmanagers en -secretarissen) aan het realiseren van complexe, maatschappelijke en fysieke projecten om deze doelstelling te bereiken. Ons werkveld is regionaal en wij opereren vanuit de standplaatsen Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Hardinxveld- Giessendam en Alblasserdam.

Wie zijn wij
Dordrecht. Niet zomaar een stad. Een eiland. Een stad met verborgen kwaliteiten. Een stad waar bijzondere dingen gebeuren. Maar waarover Dordtenaren niet opscheppen. Een stad waarvoor je moeite moet doen. Om te zien wat er is en te weten wat er allemaal kan. Voor wie dat ziet en voor wie dat weet, is Dordrecht een inspirerende stad.

Wat bieden wij jou?
We bieden je een mooie plek binnen onze organisatie voor 36 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en is maximaal € 5.984,- bruto per maand (uitgaande van functieniveau 13 bij een werkweek van 36 uur).

Wij zijn een moderne werkgever. Jij krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van flexibele werktijden, verlofregelingen reiskosten en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,8% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of nog meer weten?
Ben je enthousiast geworden? Reageer dan voor 21 augustus 2018 online door te klikken op de sollicitatiebutton. Heb je vragen? Neem dan contact op met Yvonne Stuij, Clustermanager Management en Ondersteuning. Zij is bereikbaar via het telefoonnummer 078- 770 4181.

Sollicitaties die na de reactiedatum binnen komen, worden niet in behandeling genomen.


Acquisitie stellen wij niet op prijs!