Antea Group
Strategisch adviseur Energietransitie

| 16 december 2019

Heb jij een passie voor complexe ruimtelijke processen en wil je een bijdrage leveren aan thema’s zoals energietransitie en duurzaamheid? Ben je op zoek naar een omgeving waarin jouw inventiviteit en netwerkcapaciteiten volop de ruimte krijgen? Antea Group daagt je uit.

Dit is jouw uitdaging
Als ervaren adviseur/projectmanager ben je verantwoordelijk voor het managen van strategische en complexe projecten op het snijvlak van energietransitie en ruimtelijke Ordening. Je bent betrokken zowel in de visievorming als in de planvormings- en uitvoeringsfase. Dit doe je onder meer voor gemeenten, provincies, het Rijk. Thema’s waaraan je werkt zijn grootschalige energie opwekking, energietransitie, en samenwerkingsvraagstukken. Je hebt een sterke affiniteit met besluitvormingsprocessen. Je bent inventief en ontwikkelt met ondersteuning van vakspecialisten originele aanpakken, alternatieven en oplossingen voor multidisciplinaire vraagstukken en tenders. Je benut de inbreng van anderen om eigen ideeën te toetsen en je stimuleert de onderlinge samenwerking. Verder weet je jouw netwerk bij gemeenten, provincies en het Rijk effectief te benutten en je wordt hierdoor op persoonlijke titel gevraagd voor opdrachten of het creëren van partnerships. Je bent proactief in het faseren, financieren, subsidiëren en organiseren van gebiedsgerichte projecten.

Wat vragen we van jou?
In een wereld die snel verandert zijn we op zoek naar mensen met ambitie, met passie voor hun werk. Professionals die vakkennis combineren met de wil om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Om voor deze functie in aanmerking te komen, beschik je over:

  • een afgeronde hbo/wo-opleiding;
  • aantal jaren relevante werkervaring in de energiesector;
  • aantoonbare ervaring met projecten vanuit MIRT, MER of een aantoonbaar ‘trackrecord’ van duurzame projecten;
  • ervaring met zowel project- als procesmanagement in een dynamische, multidisciplinaire omgeving;
  • een breed netwerk in de sector; je bent in staat om opdrachten binnen te halen;
  • een hoge politiek -bestuurlijke sensitiviteit;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • een brede blik en kijkt over de grenzen van je eigen expertise heen.

Bij Antea Group geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. Daarnaast bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden die je kunt aansluiten op jouw wensen en behoeften. Antea Group kent een informele bedrijfscultuur. We gaan voor kwaliteit, maar zonder al te veel omhaal. Kortom, je voelt je snel thuis in onze organisatie.

Antea Group en Stad en Klimaat
Als onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau is Antea Group actief binnen alle facetten van onze leefomgeving. Ruimte is daar één facet van. De businesslijn Stad en Klimaat begeleidt opdrachtgevers bij het haalbaar, betaalbaar en uitvoerbaar maken van ruimtelijke opgaven in stedelijk en landelijk gebied. We zetten onze kennis van ruimtelijke ordening, energie-, water, planvorming, wet- en regelgeving en processen in om tot duurzame oplossingen te komen.

Antea Group
Understanding today. Improving tomorrow.

Interesse?
Laat ons in een motivatie en cv weten wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn en welke ervaring je hebt. Solliciteren kan tot 31 januari 2020.

Meer informatie:

Neem contact op met Jorrit Hondorp, telefoonnummer 06 11 87 70 79.