Gemeente Rijswijk
Strategisch Adviseur Mobiliteit

| 19 februari 2020

Gemeente Rijkswijk heeft een vacature voor een

Strategisch Adviseur Mobiliteit

Werken in Haaglanden – Master/doctoraal – 32 – 36 uur

Omschrijving

Als Strategisch Adviseur Mobiliteit met ruime werkervaring met complexe vraagstukken, werk je mee aan de bereikbaarheid van de Gemeente Rijswijk.

Wat ga je doen als Strategisch Adviseur Mobiliteit?

Je ontwikkelt beleid en visie en doet concrete voorstellen op het brede vakgebied van Mobiliteit. Je adviseert op tactisch en strategisch niveau het management en bestuur van de gemeente Rijswijk. Een aantal voorbeelden van projecten waarmee je als Strategisch Adviseur aan de slag gaat, zijn:

 • De inbreng van het strategisch belang van mobiliteit in gebiedsontwikkelingen zoals in het Havenkwartier, In de Bogaard, NS Station, RijswijkBuiten en tevens buiten de eigen gemeentegrenzen zoals de Binckhorst en Tram 2024 van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).
 • De uitwerking van het Bestuursakkoord Prinses Beatrixlaan.

Functie-eisen

Jij weet wat er komt kijken bij complexe processen en regionale samenwerking om samen de klus te kunnen klaren.

Je krijgt energie van een goede onderhandeling en je kunt omgaan met tegenstrijdige belangen zonder het resultaat uit het oog te verliezen. Van jou verwachten we een trekkersrol maar ook een rol als begeleider of vraagbaak voor junior en medior beleidsmedewerkers. Het team is in ontwikkeling door vertrek en komst van collega’s en start van een ambitieus bestuur. Een “verbinder” is daarom van bijzondere waarde. De Strategisch Adviseur is tevens sparringpartner voor de leidinggevende.

Verder beschik je over:

 • een wo opleiding (bijvoorbeeld verkeerskunde, sociale geografie & planologie, technische bestuurskunde of bestuurskunde met ervaring in het vakgebied) met ten minste 5 jaar relevante werkervaring bij de (gemeentelijke) overheid, of een afgeronde hbo-opleiding (bijvoorbeeld Built Environment/mobiliteit) met tenminste 7 jaar relevante werkervaring bij de (gemeentelijke) overheid. Relevante werkervaring bij een adviesbureau, waarbij je gewerkt hebt voor de (gemeentelijke) overheid, valt hier ook onder;
 • relevante kennis van het brede beleidsterrein van mobiliteit, zodat je dwarsverbanden kan leggen tussen verkeer, milieu, economie en ruimtelijke ordening;
 • een strategische visie op integrale en/of gebiedsopgaven en kan je gemakkelijk schakelen tussen abstracte advisering en het aanpakken van praktische projecten;
 • ervaring met projectmatig werken. Plannen, organiseren en overzicht houden gaan je gemakkelijk af.

Met deze competenties sluit je goed aan op de kernwaarden van gemeente Rijswijk: Resultaatgericht, Ondernemerschap, Transparantie en Samenwerking (ROTS).

Arbeidsvoorwaarden

Organisatie

Gemeente Rijswijk

Min. Salaris

€3491 bruto per maand

Max. Salaris

€5067 bruto per maand

Salarisomschrijving

 • Een functie voor 32-36 uur per week.
 • Bruto maandsalaris: maximaal € 5.067,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding op basis van 36 uur per week; functieschaal 11).
 • Een tijdelijk contract voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden: Individueel Keuzebudget, vitaliteitsbudget, vorming en opleiding, ADV-opbouw, mogelijkheid tot thuiswerken en zakelijke devices (iPhone én keuze uit een iPad of (mini)laptop).
 • Een professionele, klantgerichte werkomgeving waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Een informele werksfeer.

Standplaats

Rijswijk

Contractduur

1 jaar

Maximum aantal uren per week

36

Bijzonderheden

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Marijke van der Lely, teammanager Bereikbare Stad via telefoonnummer 070-3261112.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je telefonisch contact opnemen met Jitske Fennema, Coördinator Recruitment via telefoonnummer 06-144 188 76.

Geïnteresseerd?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan de bovenstaande beschrijving? Solliciteer dan via deze link. We zien je reactie graag tegemoet!

Ten slotte

Een telefonisch interview, een tweetal gesprekken en een eventueel assessment maken deel uit van de selectieprocedure.

Over de werkgever

Gemeente Rijswijk

Bij gemeente Rijswijk werken ongeveer 430 medewerkers in 35 verschillende teams. Collega’s zoeken elkaar gemakkelijk op en er zijn korte lijnen. Je hebt dus snel contact binnen alle bestuurlijke en gemeentelijke niveaus. De open cultuur en de overzichtelijke omvang van de organisatie zorgen ervoor dat jij en je werk goed zichtbaar zijn. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.

Als Strategisch Adviseur Mobiliteit maak je deel uit van het Team Bereikbare Stad. In dit team werken beleidsmedewerkers, ontwerpers, projectleiders en opdrachtgevers samen met de omgeving aan plannen en projecten voor een stad die bereikbaar, leefbaar, duurzaam en verkeersveilig is.

Het toepassen van innovatie, anders omgaan met mobiliteit en het inpassen van vele ruimtelijke initiatieven en transformaties, zijn mooie uitdagingen. Op dit moment zijn meerdere projecten en processen actueel waar we in het team versterking voor nodig hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.