Wageningen University & Research
Teamleider

| 30 augustus 2019

Wij zoeken
Voor het team Regionale Ontwikkeling & Ruimtegebruik (RO&R) bij Wageningen Environmental Research (WENR) komen wij graag in contact met een enthousiaste en betrokken

Teamleider (32-36 uur per week)

Als teamleider wordt er van jou verwacht dat je kunt schakelen tussen de strategie van WENR en output van het team. Je geeft als teamleider sturing aan de personele inzetbaarheid, borging van wetenschappelijk-inhoudelijke output en de financiële resultaten van het team. Je zorgt met je team voor de acquisitiestrategie van RO&R en de realisatie daarvan. Je bevordert de samenwerking van onderzoekers binnen het team en je bent gericht op samenwerking met andere teams van Wageningen Environmental Research (WENR), met relevante leerstoelgroepen van Wageningen Universiteit en andere groepen (nationaal en internationaal). Eveneens draag je met het team bij aan de strategisch inhoudelijke programma’s binnen WENR. De teamleider is lid van het teamleidersoverleg van WENR en rapporteert aan de directie.

Wij vragen
Voor deze boeiende en dynamische functie komen wij graag in contact met kandidaten die zich herkennen in de volgende kwalificaties:

 • een inspirerend ‘verbinder’ die een coachende stijl van leidinggeven heeft en medewerkers de ruimte geeft;
 • je hebt een academische opleiding in een voor dit team relevant vakgebied zoals bijvoorbeeld: Bestuurskunde, Sociale geografie, Environmental sciences, Planologie, Spatial engineering, of vergelijkbaar;
 • een ondernemende,  klant- en resultaatgerichte collega;
 • in staat strategisch in te spelen op de ontwikkelingen binnen het werkveld in de markt (outside in);
 • in het bezit van minimaal 5 jaar relevante werkervaring met het leidinggeven aan professionals en/of omvangrijke en complexe onderzoeksprojecten;
 • ervaring met toegepast wetenschappelijk onderzoek;
 • onderdeel is van relevante netwerken (ook m.b.t. de inhoudelijke thema’s van het team);
 • een netwerker die goed is in het leggen van interne en externe contacten en zowel nationaal als internationaal;
 • aantoonbare ervaring met acquisitie en/of de aansturing daarvan.

Daarnaast verwachten we dat jij meebouwt aan onze kern- cultuurwaarden.

Deze zijn:
1. Ondernemend: we tonen lef en moed in het creëren van (nieuwe) marktkansen
2. Samenwerkingsgericht:  we zijn gericht op samenwerking met elkaar en anderen
3. Betrouwbaar: we doen wat we beloven
4. Flexibel: we zijn wendbaar en slagvaardig
5. Vertrouwen: we hebben vertrouwen in elkaar en in de koers van WENR.

Wij bieden
Een uitdagende en internationale werkomgeving die zich  kenmerkt door de samenwerking met Wageningen Universiteit en enthousiaste professionals die functioneren in multidisciplinaire teams.

Deze functie heeft inschaling in schaal 12 of 13, afhankelijk van kennis en ervaring. De aanstelling is voor minimaal 32 en maximaal 36 uur per week, voor een periode van een jaar, bij goed functioneren en positieve bedrijfsresultaten behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden.

Daarnaast bieden wij:

 • 8% vakantietoeslag;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
 • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • flexibele werktijden en vakanties kunnen eventueel in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP;
 • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
 • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan;
 • een levendige werkplek waar je gemakkelijk contacten legt en waar veel activiteiten plaatsvinden op de Wageningen Campus. En waar zowel het onderwijs, het onderzoek als het bedrijfsleven is vertegenwoordigd.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving.

Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer.

Meer informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kan je contact opnemen met Machteld Roos, directeur Bedrijfsvoering (tel: 0317-482687). Voor overige vragen rondom de procedure kan je contact opnemen met Nannie van Berkel, HR Business Partner (tel: 06-28354188).

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Spreekt deze uitdaging jou aan en ben je nieuwsgierig naar de WUR? Reageer dan uiterlijk 15 september a.s. via onze sollicitatiepagina. De gesprekken vinden plaats op 24 september a.s.

Kijk voor meer informatie over werken bij ons op: http://www.wur.nl/nl/Werken-bij.htm 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Wij zijn
Wageningen University & Research 
Een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven, dat is ons dagelijks werk. Wij zoeken naar antwoorden op vragen over maatschappelijke thema’s als duurzame voedselproductie, klimaatverandering en alternatieve energiebronnen. Dit doen we binnen ons domein van gezonde en veilige voeding en voedselproductie, voedselzekerheid en gezonde leefomgeving. En dat doen we natuurlijk niet alleen. Om dit, ook internationaal, waar te maken werken we elke dag met 5000 mensen aan de kwaliteit van leven.

Wil je hier ook je dagelijks werk van maken? Bij ons krijg je daar de ruimte voor. Daarnaast heeft Wageningen de groenste en meest duurzame campus ter wereld.  

Het team Regionale Ontwikkeling en Ruimtegebruik (36 medewerkers) werkt vanuit een integrale benadering, samen met partners aan het gebruik van de groene leefomgeving en een duurzame regionale ontwikkeling. We werken hier zowel inhoudelijk als procesmatig aan via ontwerp-, facilitatie- en evaluatieactiviteiten. We verbinden verschillende gebiedsopgaven en maken gebruik van multidisciplinaire kennis en kunde, zoals ruimtelijke wetenschappen, bestuurskunde en andere sociale wetenschappen. Hiermee beogen we innovatieve antwoorden en inzichten te bieden op verschillende maatschappelijke uitdagingen, zoals de toekomst van de landbouw, de circulaire economie, de energietransitie, gezondheid, klimaatverandering en de daarbij behorende governance processen.