Teammanager Openbare Ruimte

| 1 juni 2018

 

Heb jij lol in maatschappelijke dynamiek en weet jij een team daarin te gidsen?

Gemeente Zeist heeft een vacature voor een

Teammanager Openbare Ruimte

Voor 36 uur per week

 

De openbare ruimte in Zeist
Er is veel te doen in Zeist om onze leefomgeving nu en in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Samen met onze inwoners zoeken we naar de beste aanpak voor tal van vraagstukken in de openbare ruimte. Zo brengen we vakkennis, praktijkervaring en politieke ambities bij elkaar rond thema’s als: mobiliteit (ook regionaal), groenbeheer, wegonderhoud, (her)inrichting van de openbare ruimte, klimaat, riolering en water, reiniging, openbare verlichting, etc. In de Zeister leefwereld  staat voor een kapitaal aan bezittingen die we realiseren, beheren en onderhouden. Als we aan de slag gaan, combineren we zoveel mogelijk werk met werk zodat we slim en efficiënt werken en zo min mogelijk overlast veroorzaken. De oplossing is zoveel mogelijk die van onze inwoners en ondernemers. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan, want zoveel mensen, zoveel wensen. Daarin moeten we met elkaar de juiste weg vinden.

Wat ga je doen als Teammanager Openbare Ruimte?
Je bent direct leidinggevende van zo’n 30 medewerkers die je coacht en waarvoor je de voorwaarden creëert om iedere dag de beste bijdrage te leveren aan het goede en goed leven in Zeist. De doorontwikkeling van het team en van de individuele medewerkers is je belangrijkste opgave. Je maakt helder wat de opgave is, wat prioriteit heeft en wat niet. Je bent duidelijk in wat je verwacht en stuurt hierop. Je laat anderzijds voldoende ruimte aan de professionaliteit van de medewerkers. Erkenning en waardering zorgen voor groei!

Je bent in staat om strategisch te denken en visie te vertalen in de dagelijkse werkpraktijk. Dat gezamenlijk doel weet je op inspirerende wijze over te brengen op anderen. Je adviseert bestuurders, het Gemeentelijk Management Team en andere sleutelspelers op een proactieve manier.

Naast je werk als teammanager, maak je onderdeel uit van het Breed Management Overleg (BMO) en draag je bij aan de ontwikkeling van de hele organisatie. Je voelt je dus verantwoordelijk voor het algeheel functioneren van onze organisatie en draagt daar je steentje aan bij.  Ook in het leggen van verbinding tussen het vakgebied van je eigen afdeling en de andere werkzaamheden van de gemeente loop je voorop en geef je je medewerkers het goede voorbeeld. Jij bent tevreden als Zeist op z’n mooist is en de inwoners trots zijn.

Dit ben je

  • Je bent in het bezit van een relevante opleiding op WO niveau en hebt affiniteit met en kennis van de ontwikkelingen in het vakgebied.
  • Je hebt ervaring met leidinggeven aan professionals (projectleiders, beheerders, toezichthouders, adviseurs). Dat betekent ruim baan voor eigen wijsheid en soms wat hulp op taakniveau.
  • Je schakelt snel van abstract denken naar de dagelijkse praktijk en kunt hoofd- en bijzaken scheiden.
  • Je kunt je verplaatsen in de schoenen van inwoners en ondernemers en stuurt zodoende op resultaat met maatschappelijk rendement. Je hebt inzicht in wat beslissingen financieel en politiek-bestuurlijk betekenen.
  • Je begrijpt dat organisatiewaarden ook vereisen om deze te handhaven. Je spreekt mensen aan op hoe we in Zeist de dingen doen, en waarom.
  • Kortom: je bent een boegbeeld met natuurlijk overwicht, enthousiasme en relativeringsvermogen. Een inspirerend leider!

Wat biedt Gemeente Zeist jou?
Als je bij de gemeente Zeist werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Ook zijn er talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Lerend werken noemen we dat. Bij ons zit niemand stil, je kunt altijd vooruit. Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je bij ons maximaal € 77.000 bruto per jaar verdienen bij een volledige werkweek van 36 uur.

Hier werk je
En waar kom je dan te werken? In een open, informele en collegiale werkomgeving. Iedere dag zetten we ons met zo’n 400 medewerkers in voor ruim 60 duizend inwoners. Dit doen we op basis van onze kernwaarden: vertrouwen, kracht en nabijheid. Onze gemeente is niet te massaal en daardoor zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Ontwikkeling is voortdurend vereist, want als organisatie willen we precies weten wat er in de samenleving speelt. Daar spelen we flexibel op in. En daar zit als medewerker nou juist jouw toegevoegde waarde. In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional kunt blijven groeien.

Meer informatie
Bel dan met Dennis Vork (concernmanager). Op 4 en 13 juni tussen 09.00 uur en 10.00 uur houdt Dennis een telefonisch spreekuur en is dan bereikbaar via telefoonnummer 14 030. Voor meer informatie over onze gemeente kun je kijken op www.werkenbijzeist.nl  of www.zeist.nl.

Solliciteren op de functie van Teammanager Openbare Ruimte
Herken jij jezelf in dit profiel? Om een goede verbinding te maken met inwoners, medewerkers en politiek vraagt deze functie naar onze mening om een andere manier van solliciteren. Als jij er heilig van overtuigd bent dat jij de juiste persoon voor deze functie bent en nadrukkelijk voldoet aan de 2 eerste eisen dan komen wij graag met jou in contact. Wij verwachten geen motivatiebrief maar zien en spreken je graag op 29 juni.  Houdt er daarbij wel rekening mee dat je, samen met je medesollicitanten, de hele dag in de Zeister omgeving op pad zal zijn. Wij raden je daarom aan gemakkelijke kleding en schoenen te dragen.

Als je een goede match ziet en je hebt zin om er samen op uit te gaan klik dan op de sollicitatiepagina en upload je CV. Zo weten wij met hoeveel mensen wij onze mooie groene omgeving gaan verkennen en hebben we een beeld van jouw achtergrond.

Je kunt tot en met 20 juni aanstaande reageren. Houdt voor de zekerheid ook alvast rekening met de datum voor de tweede ronde. Deze vindt plaats op 4 juli aanstaande. De datum voor de eerste en tweede ronde staan vast. Door het uitgebreide programma is het niet mogelijk deze te wijzigen. Deze vacature is tegelijkertijd intern en extern uitgezet. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.