Gemeente Zeist
Adviseur Wonen

| 27 juni 2019

Gemeente Zeist

Wil jij werken in een bijzonder uitdagende werkomgeving op het gebied van wonen in Zeist, een flexibele invulling van je werktijden (met mogelijkheid tot thuiswerken) en een ontzettend gezellig team? Denk je graag mee over de ambities van Zeist op het gebied van wonen? Dan heeft Zeist voor jou de ideale baan:

In verband met de uitbreiding van onze afdeling Samen Leven zoeken wij een:

 

Adviseur Wonen
(24 uur per week)

Wat doe je
Als adviseur Wonen kijk en luister je goed naar wat er leeft in de samenleving en vraag je je af wat dit voor je rol als gemeente betekent. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat middeninkomens meer kans maken op een woning Zeist? En hoe ontwikkelen we vernieuwende woonconcepten voor jong en oud? Je hebt veel contact met onze Zeister woningcorporaties, andere ontwikkelende partijen, collega’s op ruimtelijk en sociaal gebied en je regiocollega’s op het gebied van wonen. Je adviseert bij nieuwbouwprojecten, werkt samen met corporaties aan leefbare wijken, je streeft naar maatwerk voor onze inwoners die zorg nodig hebben en je doorziet wanneer deze vraag breder is dan deze persoon alleen. Je bent altijd op zoek naar innovatieve ideeën om mensen verder te helpen. Of het nu gaat om middeninkomens, spoedzoekers of mensen met een zorgbehoefte.
Dat doe je niet alleen voor vraagstukken binnen onze gemeentegrenzen, maar ook voor de regiogemeenten waarmee we samenwerken. Je houdt het resultaat  in de praktijk altijd goed voor ogen. Verder ben je goed op de hoogte wat er speelt op rijksniveau op het gebied van Wonen  en je  vertaalt  dit met gemak naar heldere college- en of raadsvoorstellen.  De hectiek en afwisseling van veel onderwerpen past jou goed. Je houdt het gemeentebestuur en de raad doorlopend aangesloten en je weet tijdig het juiste resultaat te behalen. Je werkt vanuit vertrouwen in de vindingrijkheid  van de samenleving en creëert enthousiasme, begrip en draagvlak bij alle betrokkenen.

Wie ben je
Je bent in het bezit van een HBO/WO-diploma in een relevante richting en hebt werkervaring op het gebied van Wonen, waarin je mooie resultaten hebt behaald. Je bent een zelfstandige, stevige persoonlijkheid, een vernieuwer, verbinder, energiek, breed geïnteresseerd,  nieuwsgierig en leergierig. Dat je in het bezit bent van een uitstekende politiek-bestuurlijke antenne spreekt voor zich. Maar naast het opvangen van signalen kun je ze ook omzetten in acties, dankzij je analytisch vermogen dat je koppelt aan een praktische insteek. Je beheerst het spel van kracht en tegenkracht, kunt meeveren en tegengas geven, bent in staat om op basis van scenario’s te adviseren en kunt kansen en risico’s inzichtelijk maken, waarbij je staat voor je mening maar nooit star wordt. Je maakt een krachtige en professionele  indruk, opereert zeer zelfstandig maar begeeft je ook gemakkelijk in gezelschappen. Tot slot: je wordt blij van hectiek, weet dat naar waarde te relativeren en het hoofd koel te houden.

Dit bieden wij
We vragen nogal wat van je, dus mag je ook wat van ons vragen. Als je bij de gemeente Zeist werkt, heb je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het Nieuwe Werken is bij ons geen loze kreet. Alles is erop ingericht om flexibel te werken. Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Ook zijn er talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Lerend werken noemen we dat. Bij ons zit niemand stil, je kunt altijd vooruit. Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald, waarbij je kunt groeien tot een maximum maandsalaris van € 4225,– bruto bij een volledige werkweek van 36 uur (salarisschaal 10). Daarnaast kun je nog rekenen op een individueel keuze budget van 17,05% van je salaris. Voor ervaren kandidaten is het perspectief op termijn van de uitloopschaal bespreekbaar.

Dit is Zeist
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen. We juichen het toe als je daaraan je eigen perspectief en waarde toevoegt en verwelkomen dus iedereen met de juiste ervaring en eigenschappen voor de functie. Waar je wieg ook heeft gestaan, wat ook je achtergrond, levensstijl of geloof is, als je je herkent in het profiel, solliciteer! In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional blijft groeien. We zijn niet op zoek naar een perfecte medewerker, maar iemand die zijn kwaliteiten, rafelrandjes én zelfkennis wil inzetten om met humor en lef uitdagingen te lijf te gaan.

Meer informatie
Bel dan met Robbert Moorman, adviseur sociaal domein, telefoonnummer 14 030. Voor meer informatie over onze gemeente kun je kijken op http://www.zeist.nl/ en www.werkenbijzeist.nl.

Solliciteren
Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct via het sollicitatieformulier. Laat ons in je motivatie alvast weten welk talent je vooral meebrengt naar Zeist en op welk gebied je graag ook van ons nog wat wil kunnen leren.

Je kunt tot en met 12 juli aanstaande reageren.

De selectiegesprekken voor deze functie worden gehouden op 19 juli Houd je daar vast rekening mee?

 

Acquisitie stellen we niet op prijs.