Gemeente Noordoostpolder
Beleidsmedewerker Energie

| 5 april 2019

Het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling van de Gemeente Noordoostpolder is op zoek naar een

Beleidsmedewerker Energie
32-36 uur | Emmeloord

De gemeente Noordoostpolder heeft de afgelopen jaren sterk ingezet op het opwekken en gebruiken van duurzame energie. Ook komt er veel op de gemeente af. Daarom zijn we op zoek naar een beleidsmedewerker met de focus op de energietransitie.
Ben jij die ervaren beleidsmedewerker die in projectgroepen met veel verschillende belanghebbenden resultaten weet te boeken?

Wat ga je doen?

Netwerk Energieneutraal
In de gemeente Noordoostpolder is een energieke groep van burgers, bedrijven en onderwijsinstellingen actief om de energietransitie verder vorm te geven. Dit gebeurt in het Netwerk Energieneutraal. In vijf projectgroepen (Mobiliteit, Grootschalige opwek, Landbouw, Glastuinbouw en Bebouwde omgeving) werken partijen samen om te komen tot goede en innovatieve oplossingen. Jij zit vanuit de gemeente in de regiegroep om mee te denken.

Transitievisie Warmte
Het rijk verwacht van iedere gemeente dat er in 2021 een Transitievisie Warmte is opgesteld. Hiervoor is, in samenwerking met het maatschappelijk middenveld inmiddels een goede basis gelegd in de gemeente Noordoostpolder. Samen met de betrokken partijen mag jij zorgen voor een vervolg.

Energiek Nagele
Nagele gaat vijfhonderd woningen op een innovatieve wijze aardgasvrij maken. Daarvoor heeft de gemeente subsidie aangevraagd bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken in het kader van de stimuleringsregeling ‘proeftuinen aardgasvrije wijken’. Het plan komt voort uit een initiatief van Coöperatie Energiek Nagele om een aardgasloze en duurzame energievoorziening in het dorp te realiseren. De sterke bottom-up benadering resulteerde in een uniek energieconcept en kan rekenen op een breed draagvlak onder de bewoners. Jij wordt vanuit de gemeente (mede) aanspreekpunt van het dorp om dit initiatief tot een succes te maken!

Naast deze taken/projecten geef jij antwoord op vragen, adviseer je het college en de raad e.d. over de energietransitie.

Wat breng je mee?

  • Lef, creativiteit, samenwerking en verantwoordelijkheid zitten in jouw DNA.
  • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding in de richting van Ruimtelijke ontwikkeling.
  • Affiniteit met het thema Energie.
  • Je bent omgevingsgericht en organisatiesensitief.
  • Kennis van de relevante wet- en regelgeving.

Wat bieden we jou?

  • Een afwisselende baan in een plezierige werkomgeving.
  • Enthousiaste collega’s.
  • Afhankelijk van de kennis en ervaring die inbrengt, bieden wij je een salaris van maximaal € 4.541,- (functieschaal 10a) bij een fulltime dienstverband.

Wie is Noordoostpolder?
Noordoostpolder gaat uit van loslaten en vertrouwen
De toekomst laat zich lastiger voorspellen dan voorheen. Dat tast ons houvast aan regels en beleid aan. Dat vraagt om loslaten. En om een open oriëntatie. Belangrijk is dat we elkaar vertrouwen geven in het zoeken naar een passende uitkomst, ook al weten we vooraf lang niet altijd wat die uitkomst is.

Heb je vragen?
Neem dan contact op met Roelof Burghoorn, manager Maatschappelijke en Ruimtelijke ontwikkeling, te bereiken op telefoonnummer 06–48134707.

Solliciteren?
Voel jij je aangesproken? Ben jij de persoon die we zoeken?

Om te solliciteren stuur je je gemotiveerde brief met cv vóór 3 mei 2019 via deze link.

De gesprekken vinden plaats op 13 mei 2019. Wij vragen de kandidaten hier rekening mee te houden.

Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.