Gemeente Baarn
Beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling

| 18 juni 2019

 

Vind jij het een uitdaging om over de herontwikkeling van paleis Soestdijk te adviseren, maar ook een inbreiding in het dorpscentrum van Baarn of een woning in het bos bij Lage Vuursche? Voel jij je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de ruimtelijke ordening in een gemeente die trots is op haar cultureel erfgoed? Dan zijn wij op zoek naar jou! Binnen het team Ontwikkeling Ruimte & Omgeving zoeken wij een:

Beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling
voor 36 uur per week

Als beleidsmedewerker ruimtelijke ontwikkeling zorg je voor het uitvoeren van werkzaamheden op het terrein van de ruimtelijke ontwikkeling en ordening. Je beoordeelt ruimtelijke plannen (en afwijkingen) op haalbaarheid en wenselijkheid. Je werkt mee aan het opstellen en het herzien van bestemmingsplannen en de implementatie van de Omgevingswet. Je voert overleg met indieners van bouwplannen en omwonenden, stelt ruimtelijk beleid op en ondersteunt collega’s op stedenbouwkundig gebied. Je zorgt voor de benodigde besluitvorming in het college of de gemeenteraad, bereidt dit voor en adviseert de wethouder en het college hierover.

De functie bestaat uit de volgende werkzaamheden:

  • Stedenbouwkundige en planologische beoordeling van principeverzoeken en andere ruimtelijke plannen.
  • Beleidsontwikkeling op het gebied van ruimtelijke ordening.
  • Communicatie met initiatiefnemers, omwonenden en andere belanghebbenden.
  • Coördineren van adviezen van andere beleidsvelden bij ruimtelijke ontwikkelingen.
  • Integrale advisering van het bestuur over ruimtelijke ontwikkelingen.
  • Bijdragen aan de implementatie van de Omgevingswet.

Wat zijn de eisen?
Je bent dynamisch en enthousiast. Na aanstelling ben je bij voorkeur direct inzetbaar in deze functie. Je beschikt over minimaal een afgeronde opleiding richting ruimtelijke ontwikkeling of stedenbouw op hboniveau en ruime ervaring in het vakgebied. Je contactuele vaardigheden zijn uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Je werkt projectmatig, zowel zelfstandig als in teamverband.

Competenties
Je realiseert je dat je onderdeel bent van en medeverantwoordelijk voor de organisatie. Je staat voor wie je bent en voor wat je doet. Je blijft doelmatig handelen door je eigen gedragsstijl aan te passen aan veranderende omstandigheden. Binnen randvoorwaarden kom je in samenspraak met belanghebbenden tot gedragen resultaat. Je onderkent en speelt in op signalen binnen de politieke en maatschappelijke verhoudingen en beschikt over een goed ontwikkelde politieke en bestuurlijke sensitiviteit. Je bepaalt een toekomstige positie vanuit een breed perspectief. Je wisselt formeel en informeel informatie uit en je gaat vindingrijk en/of vernieuwend om met situaties.

Wat bieden we je?
Wij bieden je een concurrerend pakket aan arbeidsvoorwaarden waarvan het salaris afhankelijk is van je kennis en ervaring. Maximaal bedraagt dit € 4.541,- bruto per maand (schaal 10A) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast bieden we een individueel keuzebudget van 17,05%, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken bij planontwikkeling, onderdeel van team Ontwikkeling Ruimte & Omgeving, een team waar onder andere vijf directe collega’s op het gebied van planontwikkeling graag kennis met je maken. Onze compacte organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen. Wij doen ons werk in verbinding met de inwoners, en intern met onze collega’s van verschillende vakgebieden. Een baan bij ons betekent veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om zaken zelf te regelen.

Baarn ligt centraal in Nederland, in het noorden van de provincie Utrecht. Samen met de kernen Eembrugge en Lage Vuursche vormt Baarn een gemeenschap waar we trots op zijn. De landelijke omgeving is prachtig en afwisselend. Baarn is aan de zuidkant omgeven door de fraaie bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Aan de noordzijde strekt zich een wijds polderlandschap uit, doorsneden door de rivier de Eem.

Bij de gemeente Baarn zijn ruim 150 medewerkers in dienst. Om onze ambities te verwezenlijken hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek durven uit te steken voor inwoner en organisatie. Wie bij ons werkt, kan rekenen op steun van collega’s en een uitdagende werkomgeving.

Belangstelling om te solliciteren?
Voor specifieke informatie over de functie kun je tot 27 juli 2019 bellen met Jelmer Ridder, teammanager ontwikkeling Ruimte & Omgeving, telefoonnummer 06-11830256. Of kijk voor meer informatie op www.baarn.nl/.

Je sollicitatiebrief dient uiterlijk 27 juli 2019 te zijn ontvangen. Je kunt je cv en motivatiebrief richten aan het College van burgemeester en wethouders van Baarn, onder vermelding van vacaturenummer 19-6, en mailen naar: solliciteer@baarn.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.