gemeente Zwolle
Senior planoloog

| 19 februari 2019

 

Functie:                                               Senior Planoloog
Dienstverband/uren:                    32-36 uur per week
Werk- en denkniveau:                  WO
Afdeling:                                            Ruimte en economie
Vacaturehouder:                             Godelieve Wijffels

 

Sluitingsdatum: 27 februari 2019

Dit zijn wij
Een natte voetenkaart voor klimaatadaptie, social coins om schulden af te lossen én de slimste binnenstad. Zo doen we dat in Zwolle. Samen met onze 126.000 inwoners, want we geloven dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken.
We zetten vol in op het versterken van de (inter)nationale positie van de stad en de regio. Het gaat Zwolle voor de wind, waardoor er veel ruimtelijke initiatieven op verschillende schaalniveaus op ons afkomen. Verstedelijking, energietransitie, klimaatadaptatie en mobiliteit zijn prominente opgaven.
Bij de afdeling Ruimte en Economie is een veelkleurig en betrokken team van 25 beleidsmedewerkers actief. Zij adviseren het college over economie, toerisme, duurzaamheid, mobiliteit, water, groen, wonen en ruimtelijke ordening. Jij gaat aan de slag binnen het team Ruimte.

Dit ga je doen
Maandagochtend sta je direct op scherp tijdens de Morning stand-up. In een half uurtje worden de highlights belicht. Wat speelt er binnen de afdeling? De gebiedsvisie Zwarte Water-zone geeft de mogelijkheid om buitendijks een aantrekkelijk woon- en werkgebied te creëren. Zwolle gaat haar gezicht naar het water keren. ‘We gaan er iets iconisch van maken,’ zegt een collega enthousiast,‘ Maar de bewoners van de naastgelegen wijk Holtenbroek willen hier nog wel met de hond wandelen. Gaat dat samen?’
Met twee koffie in je hand loop je het kantoor van de wethouder binnen. Fijn dat je in Zwolle rechtstreeks contact met het bestuur hebt. In je advies heb je de ambities voor de kantorentransformatie van Oosterenk in beeld gebracht, alle belangen benoemd en prioriteiten gewogen. Jouw advies is onder meer dat de projectontwikkelaar ‘mee’ betaalt aan de noodzakelijke verbetering  van de openbare ruimte.
Nu naar de projectgroep omgevingsvisie, waar diverse disciplines bij betrokken zijn. In de Spoorzone staan nieuwe ontwikkelingen op stapel. Hoe gaan we inwoners betrekken vanuit hun leefstijl en in een vroeg stadium? En hoe vertaal je deze gebiedsontwikkeling straks in het nieuwe omgevingsplan?
De ochtend is omgevlogen. Tijdens de lunch praten collega’s over de sneeuw die op komst is en over de Zwolse stedelijkheid. Gaat dit per definitie over hoogbouw of vooral om een levendige stad met hoogteaccenten en veel groen?
Er is een ontwikkelaar die op zijn kavel appartementen wil realiseren. Dan kun je op Google Maps kijken of er gewoon even naartoe rijden op de circulaire Zwolle-fiets, gemaakt van herbruikbare materialen. Daarna rijdt je naar huis door ‘jouw stad’, waar de sneeuw zachtjes neerdaalt en je bent blij dat je in Zwolle voor écht mooie ontwikkelingen mag gaan. Klimaat adaptief natuurlijk, want daar hebben we veel in te doen als stad in de IJssel Vecht-delta.

Dit ben jij
Je hebt een WO opleiding planologie met de nodige werkervaring en weet hoe de hazen lopen bij de overheid. Je vormt je snel een breed beeld van de opgaven die Zwolle heeft. Die spelen allemaal mee, bij alles wat je denkt en doet.De stad verandert. Daar heb je een visie op en daar ga je voor. Je geeft vorm aan nieuw beleid en bent trekker van locatie- en gebiedsontwikkelingen. Als goed verteller weet je een ‘lang’ verhaal ‘kort’ te brengen met de broodnodige kwinkslagen en mensen te inspireren. Dat vind je ook terug in je schriftelijke adviezen. Het gaat om de kern.Onderhandelen zit in je bloed. Vanuit de inhoud ben je een sterke partner voor onder meer woningbouwcorporaties, ontwikkelaars, investeerders en andere private partijen.

Dit bieden wij
Een salaris van maximaal € 5.520,- (maximum schaal 12) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten.

Meer weten?
Laat weten wie je bent en wat je wilt. Bel of mail voor meer informatie met Arjen Vedder,
038 4982903, a.vedder@zwolle.nl, Paula Bijlsma, 038 4982176, p.bijlsma@zwolle.nl of Saskia Engbers, 038 4982426, s.engbers@zwolle.nl. Solliciteer via  https://www.zwolle.nl/senior-planoloog

Planning
De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 5 maart 2019 in de ochtend. Een eventueel tweede gesprek zal worden ingepland op woensdag 13 maart 2019, ook in de ochtend.