23 april gratis themamiddag ‘Inkopen van duurzaam hout’

| 1 april 2015

Vanaf 2015 moeten alle overheden 100% duurzaam inkopen, ook het hout dat wordt toegepast in de bouw en gww. De inkoop van duurzaam hout draagt bij aan het instandhouden van bossen wereldwijd. Maakt u die ambitie ook waar? Meld u aan voor de gratis themamiddag op 23 april bij de gemeente Rotterdam en laat u bijpraten over de laatste in’s en out’s.

1e Prijs Houtarchitectuurprijs Rooterdam CS Foto Jannes Linders

Op 23 april vindt er op de veertigste verdieping van het nieuwe stadskantoor van de gemeente Rotterdam de themamiddag ‘Duurzaam inkopen van hout; van beleid naar praktijk!’ plaats. Welke keurmerken voldoen aan het duurzaam inkoopbeleid? Hoe verwoord ik de vraag naar duurzaam hout in het bestek? Hoe gaat mijn opdrachtnemer om met de vraag naar duurzaam hout? Hoe weet ik of er uiteindelijk ook duurzaam hout is toegepast? Allemaal vragen die tijdens de bijeenkomst worden beantwoord. Ook is er volop gelegenheid om praktijkvragen en ervaringen in te brengen en te bespreken met experts, zoals Tropenbos International en Probos. Tot slot zal de gemeente Rotterdam uitleg geven hoe zij als gemeente een 100% duurzame houtinkoop realiseren.

Bent u projectleider, beleidsmedewerker, bouwtechnisch medewerker, bestekschrijver, toezichthouder of inkoper betrokken bij de inkoop van hout in overheidsprojecten, meld u dan aan. Deelname is gratis. Van 14.30 tot 17.00 uur ontvangt u de laatste informatie over het inkopen van duurzaam hout en de tools om binnen uw eigen organisatie te zorgen voor 100% duurzame houtinkoop. De themamiddag wordt georganiseerd vanuit de Green Deal ‘Bevorderen duurzaam bosbeheer’ waarin 27 organisaties samenwerken om het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen tot norm te maken in Nederland.

Wie, wat en waar:
Datum: 23 april 2015 (inloop 14.30 uur, start om 15.00 uur en vanaf 17.00 uur netwerkborrel)
Locatie: Gemeente Rotterdam (De Rotterdam, Wilhelminakade 177)
Aanmelden: Aanmelden kan tot vrijdag 17 april bij Mirjam Wagteveld (secretaris van de Green Deal) via m.wagteveld@vvnh.nl of 06 46626535. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.
Doelgroep: Projectleiders, beleidsmedewerkers, bouwtechnisch medewerkers, bestekschrijvers, toezichthouders of inkopers betrokken bij de inkoop van hout in overheidsprojecten
Meer info: www.bewustmethout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *