Gemeente Soest
Ervaren Toezichthouder Civiel

| 2 oktober 2020

(36 uur)

Heb jij durf en drive?
Wil jij je elke dag inzetten om samen met je collega’s de fysieke leefomgeving in Soest prettiger, mooier en duurzamer te maken? Ben jij iemand die denkt in mogelijkheden en net dat stapje extra zet? Houd jij van de bijzondere combinatie techniek, politiek en samenleving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De organisatie
De gemeente Soest is een dynamische gemeente, die open en ontwikkelingsgericht is en ongeveer 230 medewerkers telt. Als kernwaarden hanteren we durf en drive, klant- en naar buitengericht en samenwerken aan resultaat. We durven van de gebaande paden af te wijken en werken elke dag met veel toewijding en betrokkenheid aan de uitdagingen waarvoor Soest staat. Daarbij streven we continu naar verbetering en gaan we uit van de slagvaardigheid, innovatiekracht en eigen verantwoordelijkheid van onze medewerkers. Die instelling vragen wij ook van onze nieuwe collega’s!

Het team
Je gaat werken bij de afdeling Ruimte, team Realisatie. Het team is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de fysieke leefomgeving (riolering, civiel, groen en gemeentelijk vastgoed). Dat betekent dat we ons bezighouden met zowel de uitvoering van de (integrale) infrastructurele projecten als met het dagelijks beheer van de fysieke leefomgeving en gemeentelijke gebouwen. Het team bestaat uit toezichthouders, beheerders, directievoerder, werkvoorbereiders, projectleiders en adviseurs.

Wat ga je doen?
Als toezichthouder controleer je de kwaliteit van het werk in de openbare ruimte dat wordt uitgevoerd door aannemers en onderaannemers. Je wordt ingezet op de integrale projecten ten behoeve van herinrichting, renovatie en/of groot onderhoud. Het zwaartepunt ligt op riolering en wegen. Je werkt nauw samen met de werkvoorbereider, de directievoerder en onder aansturing van de projectleider. Bij de werkvoorbereiding breng je je kennis en expertise in. Je toetst het bestek voorafgaand aan de aanbesteding. Je bent het aanspreekpunt voor bewoners, bedrijven en overige stakeholders en neemt vragen, meldingen en klachten direct in behandeling. Regelmatig stem je af met aannemers, toets je of de werkzaamheden zijn uitgevoerd volgens de gestelde richtlijnen en bewaak je de planning. Je legt technische en administratieve gegevens vast conform de afgesproken werkwijze. Daarnaast kun je ingezet worden als toezichthouder bij bouwprojecten van marktpartijen.

Wie ben jij?
Je bent een ervaren en gedreven toezichthouder die zijn strepen heeft verdiend bij de uitvoering van civiele projecten. Ook heb je de nodige jaren werkervaring bij gemeenten. Je beschikt over meer dan genoeg ervaring en inhoudelijke expertise zodat niets je meer kan verrassen. Complexiteit en integraliteit in projecten zijn voor jou een uitdaging en houden je werk interessant. Je bent communicatief sterk, staat stevig in je schoenen en weet goed om te gaan met verschillende belangen. Daarnaast beschik je over een kritische blik, je denkt in oplossingen en werkt resultaatgericht. Je werkt volledig zelfstandig. Binnen het team draag jij bij aan een goede, collegiale sfeer. Ook zet je je werkervaring in om de resultaten naar een hoger niveau te tillen.

Verder neem je mee:

  • Mbo werk- en denkniveau in de civiele techniek
  • Minstens 4 jaar werkervaring als toezichthouder van civieltechnische projecten
  • Minstens 2 jaar werkervaring bij de lokale overheid
  • Ruime ervaring met RAW-bestekken, GWW besteksadministratie en de UAV
  • Ervaring met een tekenprogramma is een pré

Ons aanbod
Een leuke, boeiende baan in een inspirerende organisatie. Je krijgt volop ontwikkelmogelijkheden en kansen om jouw talenten optimaal in te zetten. Het salaris bedraagt maximaal € 4.048 bruto per maand (schaal 9) op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling gebeurt aan de hand van jouw kennis en ervaring.

Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één jaar waarbij na dit jaar in de regel bij goed functioneren, en ongewijzigde omstandigheden de tijdelijke aanstelling wordt omgezet naar een vaste arbeidsovereenkomst.

Soest heeft een eigentijds pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, betaald ouderschapsverlof, het kopen en verkopen van verlofuren, bedrijfsfitness en tegemoetkoming in reiskosten woon-werkverkeer.

Naast het salaris ontvang je een vrij besteedbaar budget: het Individueel Keuzebudget (IKB). Dit is 17,05% over je salaris. Met het IKB beschik je over keuzevrijheid en eigen zeggenschap over deze financiële ruimte. Je kunt hiermee keuzes maken die passen bij jouw levensfase, persoonlijke wensen en doelen.

Reageren en informeren    
Ben je enthousiast? Upload dan je motivatie met cv uiterlijk 1 november 2020 onder vermelding van vacaturenummer SST20-39RU via de sollicitatieknop. Je kunt je brief richten aan Florien Westermann, teamleider Realisatie. 

Met vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Carla Westeneng, recruiter (035) 609 30 33. Heb je inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je bellen naar Florien Westermann (teamleider Realisatie) 06 – 38 32 65 75 of via (035) 609 34 11.

Delen? Ja, graag! Acquisitie? Nee, dank je!