Integraal werken in het kader van de nieuwe omgevingswetgeving. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar hoe doe je dat? Hoe benut je de kansen van de instrumenten in de Omgevingswet en hoe zet je verantwoorde participatietraject op? Vragen waar vakgenoten bij overheden, semioverheden, marktpartijen, adviesbureaus en andere betrokkenen zich mee bezighouden. 

De rest van dit jaar organiseert media- en communicatiebedrijf ELBA\REC – onder meer uitgever van ROmagazine en Stadszaken – in opdracht van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO) maandelijks webinars en seminars, onder het motto: Anders werken werkt!

In het hart van de Brainport gaan de ontwikkelingen razendsnel. Dat vraagt een solide visie op wat voor stad Eindhoven wil zijn. De in november 2024 vastgestelde Omgevingsvisie biedt een kader voor integrale afwegingen én is meteen volgens de nieuwe technische standaard STOP/TPOD opgesteld.

In dit gratis webinar delen Irina Entrop-Heekelaar, digitaliseringsspecialist Omgevingswet, en Anne-Marie van Bree, projectleider en senior-adviseur fysieke leefomgeving, allebei werkzaam bij gemeente Eindhoven relevante lessen over de omgevingsvisie volgens de nieuwe standaard.

Het omgevingsloket toont de gebieden in verschillende kleuren en daarmee een beeld met de aanwijzingen uit de omgevingsvisie; waar de verdichtingsopgave speelt, waar wordt gezocht naar uitbreiding van werkgebieden, waar de groene hoofdstructuur loopt, waar het zoekgebied ligt voor de opwek, opslag en distributie van energie.

Lessen van de Eindhovense omgevingsvisie

  • Gebruiker ziet visie, beleid en regels voor een bepaalde locatie in het omgevingsloket;
  • Voortdurend schakelen tussen techniek en inhoud;
  • Digitale omgevingsvisie is leidraad met een duidelijk kaartbeeld waarbij de raadpleging ervan wordt geoptimaliseerd. 

Ben je erbij op 19 juni van 11.15 -12.00 uur?

Meld je direct aan voor het gratis webinar: 'Anders werken werkt voor gemeente Eindhoven'
(Het webinar wordt opgenomen, dus is achteraf terug te kijken. We mailen je de link als je je hebt aangemeld.)

Dit webinar is onderdeel van een reeks en wordt mede mogelijk gemaakt door het interbestuurlijke programma Aan de slag met de Omgevingswet. Waardevolle praktijkverhalen en leren van ervaringen van anderen.

Ook geïnteresseerd in het webinar 16 juni? Ga dan naar: ‘Anders werken werkt voor GGD Hollands Noorden’