Inschrijven voor nieuwsbrief
Advertentie

Een nieuwe balans tussen stad en land

Masterclass van Gijs van den Boomen

25 April van 14:00 tot 14:45 uur

Stad en landelijk gebied zijn organisch met elkaar verbonden, alleen zijn we dat even vergeten. Het is nu zoeken naar en nieuwe balans.

In de beeldvorming en in het politieke debat is er sprake van een zogenaamde tegenstelling. En ook in het vakdebat hebben we de afgelopen decennia vooral oog gehad over wat er allemaal wel niet kon en moest in de stad.

Maar de majeure ruimtelijke uitdagingen van de komende tijd liggen vooral buiten het stedelijk gebied. Denk aan de transitie die nodig is om grote delen van Nederland klimaatbestendig te maken, in combinatie met nieuwe perspectieven voor de landbouw, tuinbouw, veeteelt en bosbouw. Alleen al om onze natuur te laten herstellen en voor duurzame en gezonde voedselproductie te zorgen. Maar ook om in te spelen op de behoefte aan bijvoorbeeld biobased bouwmaterialen en energielandschappen. 

Op 5 september aanstaande om 11 uur hebben we Gijs van den Boomen als gast. De landschapsarchitect en stedenbouwkundige, directeur van ontwerp- en adviesbureau KuiperCompagnons, maakt zich sterk voor een nieuw ruimtelijke perspectief voor Nederland en heeft zijn visie meerdere keren gepresenteerd, onder meer in de publicatie NL2021 Een land met een plan en recentelijk in ROm (‘Erfenis De Jonge meest geslaagd als hij verbeelding weer een plek geeft in de ruimtelijke ordening’). Hij geeft een masterclass over hoe we dat nieuwe perspectief kunnen vormgeven, laat zien waar dat al gebeurt, wat dat vraagt van de betrokkenen én wat de rol van ontwerpers daarbij kan zijn.

Zorg dat je erbij bent! En maak gebruik van de mogelijkheid om online met Gijs van den Boomen in debat te gaan.