Gemeente Eindhoven
Woningbouwregisseur

| 24 september 2020

Eindhoven, 36 uur per week

Bezit jij de juiste vaardigheden om de realisatie van 3000 woningen per jaar in Eindhoven aan te jagen? Dan hebben wij een vacature!

Wat kom jij waarmaken voor Eindhoven?
Op de afdeling omgevingskwaliteit binnen de sector ruimtelijke expertise voelen wij de druk op de woningmarkt en de grote behoefte aan nieuwe woningen. Om de woningbouwproductie een extra zet in de rug te geven heeft de gemeente een ambitieus woningbouwprogramma vastgesteld. De komende jaren wordt samen met partners op de woningmarkt gewerkt aan de realisatie van 3.000 nieuwe woningen per jaar. Voortgang van de productie is een speerpunt. Jij gaat nieuwe woningbouwinitiatieven en de productie aanjagen. De functie woningbouwregisseur is nieuw in Eindhoven, er is dus veel ruimte om je baan zelf te ontwikkelen.

 • Jij stuurt – binnen en buiten de organisatie – continu op de realisatie van woningen en neemt het initiatief om knelpunten in de voortgang op te lossen en ook structurele verbeteringen te realiseren.
 • Jij stuurt waar nodig bij op de strategische woningbouwopgave voor Eindhoven, bent een schakel tussen woonbeleid en concrete gebiedsontwikkelingen en zorgt dat voor alle doelgroepen een woning beschikbaar komt.
 • Je bent aanspreekpunt en sparringpartner voor projectleiders, bestuurders, makelaars, bouwers, ontwikkelaars, corporaties en beleggers.
 • Je zorgt voor regionale afstemming van de strategische woningbouw- en versnellingsopgave.

Collega Rob Krabbenborg, senior-adviseur wonen: “Met het team wonen werken we samen aan het waardevolste bezit van de inwoners van Eindhoven: een fijn thuis! Dat betekent niet alleen een goede en betaalbare woning, maar ook fijne buurten waar mensen zich thuis voelen.”

Met wie doe je dat?
Je werkt in het team wonen, waarin jij en 5 directe collega’s hun basis hebben. Het team werkt aan uiteenlopende producten zoals prestatieafspraken met corporaties, woningbouwprogrammering, monitoring, studentenhuisvesting, urgentieregeling en woonbeleid. Samen met de programmaleider wonen zorgt het team vol ambitie en met veel plezier aan de uitvoering van de woonvisie en ons woonprogramma. Daarnaast zul je nauw samenwerken met projectmanagers van gebiedsontwikkelingen en collega’s die bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor ons grondbeleid, vergunningverlening en de beoordeling van bouwplannen.

Hoe maak jij het waar?

 • Je hebt een afgeronde wostudie en kent de actuele ontwikkelingen in de samenleving over wonen en gezonde stedelijke ontwikkeling.
 • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring bij bijvoorbeeld diverse stakeholders, zoals gemeenten, woningbouwcorporaties, ontwikkelaars, beleggers, makelaars en/of huurdersorganisaties.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in het leiden van grote projecten met meerdere stakeholders. Eventuele commerciële ervaring vinden wij zeer interessant.
 • Je bent sterk in het analyseren van vraagstukken en initieert in het aandragen van antwoorden.
 • Je spant je in om anderen te winnen voor jouw ideeën of standpunten. Je stemt hiervoor argumenten en stijl af op de doelgroep.
 • De druk op de versnelling in de realisatie van woningen is groot. Jouw eerdere ervaringen tonen aan dat je bestendig bent tegen stress en dat je feilloos aanvoelt dat de belangen groot zijn.
 • Je hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen en kunt zelfstandig functioneren als adviseur van wethouders, college en raad.

Hoe maken wij jou blij?
Met een baan waarmee je impact hebt op de stad en de gemeente Eindhoven. En een informele organisatiecultuur, waar oog is voor een goede werk- en privé balans. Verder mag je rekenen op:

 • Een jaarcontract. Als we van beide kanten tevreden zijn, wordt je contract met maximaal 2 jaar verlengd.
 • Maximaal € 5.872,- (schaal 12) bruto per maand (bij 36 uur per week).
 • 23 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt). Hiernaast kun je adv-dagen opbouwen en zo in totaal ongeveer 10 weken verlof opnemen per jaar. Werk je in deeltijd, dan is dat natuurlijk naar rato.
 • Een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je brutosalaris. Dit bestaat onder andere uit de vakantie- en eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage.
 • Een vergoeding voor een trajectkaart van maximaal € 60,- per maand als je met het ov reist. Of een vergoeding als je ‘groen’ reist. Dus als je wandelt, fietst of per e-bike komt.
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen.
 • Een werkplek in het centrum van Eindhoven. Ook kan je thuiswerken.


Kom jij het maken voor Eindhoven?
Wij maken samen Eindhoven. Een wereldspeler die barst van de kennis, creativiteit en kunde. En van de energie. Met diezelfde energie werken wij aan de stad van vandaag én de toekomst. Werken voor de gemeente Eindhoven is veelzijdig, concreet en heeft betekenis.

Solliciteren kan tot en met 22 oktober 2020 We lezen in jouw motivatiebrief graag wat jij voor Eindhoven komt maken met jouw talenten. Solliciteer via het online sollicitatieformulier. Heb je nog vragen? Wim Canninga, hoofd omgevingskwaliteit, staat je graag te woord via telefoonnummer 06 11395299. Kijk voor meer informatie over de organisatie op www.werkenvooreindhoven.nl.

De gesprekken staan gepland op 28 en 30 oktober 2020. Zet deze data alvast in je agenda.

Acquisitie stellen we niet op prijs.